European Language Label – un valoros certificat de limba pentru elevii romani

European Language Label –
un valoros certificat de limba pentru elevii romani

0 219

Elevi romani au raspuns da provocarii lansate de concursul anual European Language Label, din cadrul Programului de invatare pe tot parcursul vietii si au fost premiati pentru proiecte de educatie lingvistica.
In concurs au intrat 13 echipe care au primit Certificatul European al Limbilor pentru proiecte derulate pe parcursul anului trecut, care au vizat invatarea limbilor straine in comunitate, limbile straine ca pregatire pentru piata muncii si limbile straine ca instrument de incluziune sociala.
Certificatul European Language Label recompenseaza inovarea si creativitatea in domeniul predarii si invatarii limbilor straine. A
“La baza constructiei europene sta principiul unitatii in diversitate. Noi toti suntem cetateni europeni, dar in acelasi timp ne promovam traditiile, facem totul sa ne cunoastem mai bine, sa comunicam mai bine. Astfel, invatarea unei limbi straine reprezinta un mijloc important de a ne cunoaste, dar nu este mai putin adevarat ca in acelasi timp reprezinta si un element de competitivitate”, a declarat, in timpul evenimentului, domnul Niculae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Toate proiectele selectate au primit o diploma semnata de Leonard Orban, fostul Comisar European pentru Multilingvism, precum si de Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Institutiile pot folosi Certificatul European Language Label si sigla asociata in toate prezentarile si materialele referitoare la proiectul premiat.
Romania participa la aceasta initiativa a Comisiei Europene pentru al noualea an.
Acest program a fost lansat in 1999 si se acorda in toate cele 31 de tari care participa la Programul de invatare pe tot parcursul vietii (cele 27 de state membre UE si Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Turcia).
In Romania acest certificat se acorda din anul 2002.
Obiectivul acestei initiative europene este de a stimula interesul pentru invatarea limbilor straine, prin identificarea si diseminarea de proiecte inovatoare la toate stadiile, de la gradinita la invatamantul pentru adulti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.