Există viaţă după moarte? Un nou studiu pare să elucideze misterul

Există viaţă după moarte? Un nou studiu pare să elucideze misterul

0 771
Ce se întâmplă atunci când te afli în moarte clinică? Cei mai mulÅ£i dintre cei care au trecut prin aÅŸa ceva povestesc că experienÅ£a este unică ÅŸi că sunt transportaÅ£i printr-un tunel spre o lumină intensă, părăsindu-ÅŸi trupul, că se întâlnesc cu rude care au trecut în nefiinţă sau cu îngeri sau că îÅŸi revăd întreaga viaţă.
Ei bine, un nou studiu pune capăt acestor speculaţii şi pare să elucideze misterul.
Ce se întâmplă atunci când te afli în moarte clinică? Cei mai mulÅ£i dintre cei care au trecut prin aÅŸa ceva povestesc că experienÅ£a este unică ÅŸi că sunt transportaÅ£i printr-un tunel spre o lumină intensă, părăsindu-ÅŸi trupul, că se întâlnesc rude care au trecut în nefiinţă, cu îngeri sau că îÅŸi revăd întreaga viaţă. Ei bine, un nou studiu pune capăt acestor speculaÅ£ii ÅŸi pare să elucideze misterul, scrie huffingtonpost.co.uk.
Cercetătorii au realizat câteva experimente pe ÅŸobolani. După ce inima animalelor a încetat să mai bată, creierul a dat arătat semne de conÅŸtienţă. Misterioasa activitate a creierului, observată de cercetători, ar putea explica experienÅ£ele trăite "dincolo de moarte". Acesta este de altfel ÅŸi primul studiu care aprofundează starea neurofiziologică, după un stop cardiac. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că toate aceste lucruri sunt provocate de o activitate electrică foarte ridicată în creierul care este pe moarte. Există viaţă după moarte? Studiul sugerează că ceva se întâmplă atunci când cineva se află la un pas de moarte care împinge creierul conÅŸtient la un nivel ridicat de excitare, declanÅŸând probabil viziuni È™i senzaÈ›ii asociate cu "experienÅ£ele de dincolo de moarte".
"Am fost surprinÅŸi de activitatea intensă a creierului", a spus George Mashour, unul dintre cercetătorii de la  Universitatea Michigan din Ann Arbor.
"Studiul făcut pe şobolani ne arată că reducerea oxigenului şi a glucozei din timpul stopului cardiac poate stimula activitatea cerebrală care este caracteristică stării de conştienţă", a spus dr. Jimo Borjigin, de la Universitatea din Michigan.
Pe de altă parte, unii cercetători spun că studiul nu este foarte bine argumentat. "Nu È™tim dacă animalele au experienÅ£a conÈ™tiinÈ›ei", a spus Dr. David McGonigle, de la Universitatea din Cardiff. "În timp ce studii recente sugerează că animalele ar putea avea într-adevăr un fel de amintiri autobiografice pe care le posedă oamenii, acel tip de amintiri care ne permit să ne reîntoarcem într-un anumit loc ÅŸi timp, pare puÈ›in probabil ca experienÅ£ele de dincolo de moarte să fie neapărat similare între specii", a mai spus profesorul.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.