Eye in the Sky – TeamNet a atras 60 de proiecte de cercetare academică
CompetiÅ£ia Eye in the Sky, derulată la nivel naÅ£ional de integratorul de soluÅ£ii IT&C TeamNet International, a stârnit un interes ridicat în rândul studenÅ£ilor, masteranzilor ÅŸi doctoranzilor din România. Astfel, în concurs au fost înscrise 60 de proiecte de cercetare, vizând domenii variate, din principalele oraÅŸe ale ţării.
În cadrul Eye in the Sky (BucureÅŸti, 14 ianuarie 2013), participanÅ£ii pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea lor de diplomă. Tehnologia UAV constă într-un avion de dimensiuni mici, fără pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate în domenii variate de interes. Åžapte dintre cele 60 de proiecte înscrise în competiÅ£ie vor fi selectate pentru a fi puse în practică prin intermediul tehnologiei puse la dispoziÅ£ie de TeamNet, iar autorii celor mai bune trei lucrări de cercetare vor fi recompensaÅ£i cu câte o vacanţă de tip city break într-o capitală europeană.
„Proiectele înscrise în cadrul Eye in the Sky îÅŸi propun utilizarea tehnologiei UAV în cercetări foarte diverse, de la analiza potenÅ£ialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte în domeniul energiei. Avem inclusiv aplicaÅ£ii în domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager ÅŸi unul dintre fondatorii TeamNet International. „Numărul de proiecte înscrise în competiÅ£ie ÅŸi, mai ales, temele acestor cercetări sunt încă o dovadă că România este o Å£ară plină de tineri talentaÅ£i, cu idei originale ÅŸi cu iniÅ£iativă, care au nevoie, însă, să fie încurajaÅ£i în demersurile lor”, a continuat acesta.
BucureÅŸti conduce în topul oraÅŸelor cu cele mai multe proiecte înscrise, urmat de IaÅŸi, BraÅŸov, TimiÅŸoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava ÅŸi ConstanÅ£a. ParticipanÅ£ii concurează fie individual, fie în echipe de câte maximum cinci membri, cei mai mulÅ£i dintre ei provenind de la specializările Geografie, Agricultură, Silvicultură ÅŸi Urbanistică.
CompetiÅ£ia Eye in the Sky face parte din programul Think ‘n’ Do dezvoltat de TeamNet. Un alt proiect academic din cadrul Think ‘n’ Do este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicaÅ£ii hardware ÅŸi software pe baza imaginilor video obÅ£inute cu ajutorul senzorilor instalaÅ£i pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom.
Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date ÅŸi a textelor generate în zilele noastre.
„Prin intermediul programelor de acest tip, ne propunem să ne consolidăm colaborarea cu mediul academic, care reprezintă o prioritate pentru TeamNet. Mediul academic este cel care formează specialiÅŸtii de care piaÅ£a de IT, pe care activăm ÅŸi noi, are nevoie ÅŸi, de aceea, ne-am asumat responsabilitatea de a-i sprijini în acest proces”, a adaugat Bogdan Nedelcu.
Pe lângă aceste programe de cercetare academică, TeamNet are unul din cele mai mari programe de internship din Å£ară, astfel că, pe parcursul anului trecut, 54 de persoane au beneficiat de internshipuri plătite în cadrul acestei companii.
Mai multe detalii găsiţi pe website-ul http://thinkndo.teamnet.ro/ şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/ThinknDoTeamNet.
Pentru informaţii despre TeamNet International:
– Andrada Busuioc, Senior Media Associate, GolinHarris BucureÅŸti, la adresa ABusuioc@golinharris.com
– telefon 0745.974.785.
Despre TeamNet
Din 2001, TeamNet International SA ÅŸi-a consolidat poziÅ£ia ca unul dintre cei mai importanÅ£i producători de soluÅ£ii software integrate din România. Compania are sedii în BucureÅŸti, IaÅŸi, TimiÅŸoara, PloieÅŸti, Bruxelles, ChiÅŸinău ÅŸi Belgrad ÅŸi o locaÅ£ie parteneră în Ankara.
TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea ÅŸi implementarea de soluÅ£ii software la cheie, la servicii complexe de comunicaÅ£ii ÅŸi infrastructură hardware, pentru clienÅ£i naÅ£ionali ÅŸi internaÅ£ionali. În prezent, grupul TeamNet are angajaÅ£i peste 500 de specialiÅŸti.
Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârÅŸitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creÅŸteri consecutive. www.teamnet.ro