Fagaras se alimenteaza cu APA de la Sibiu

Fagaras se alimenteaza cu APA de la Sibiu

0 133

SC Apa Canal SA Sibiu isi extinde reataua, devenind astfel cel mai important furnizor de apa din Transilvania.
Modernizarea retelei de apa planificata pentru 2010 in 13 localitati din Sibiu si Brasov presupune o investitie majora, de nu mai putin de 99 milioane de euro.
„Unul dintre obiectivele marilor operatori de apa este regionalizarea extinsa. Apa Canal a devenit un operator regional, asigura apa pentru mai mult de 240.000 de locuitori din judetele Sibiu si Brasov si si-a propus sa continue investitiile”, a spus Mircea Niculescu, directorul societatii, intr-un comunicat de presa.
Rezultatele inregistrate in 2008 de “Apa Canal” SA au propulsat societatea sibiana pe locul III in topul celor mai performante companii din domeniul captarii, tratarii si distributiei apei. Primele doua locuri sunt detinute de compania franceza Veolia, pentru activitatile din Bucuresti –locul I si Pitesti – locul II. Topul a fost intocmit de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania care a luat in calcul numarul mediu de angajati, profitul brut, cifra de afaceri si activele totale.
In prima jumatate a anului 2009, volumul de apa distribuit prin cei 674 de kilometri de retea a fost de 11,7 milioane de metri cubi. Reteaua de canalizare a societatii masoara 467 de kilometri, fiind accesibila pentru aproape 240.000 de locuitori dintre judetele Sibiu si Brasov. SC Apa Canal SA are 700 de angajati.
Dupa mai bine de un secol, societatea de Apa Canal a ajuns cea mai profitabila societate din subordinea Consiliului Local Sibiu. Operator regional de la inceputul anului trecut, societatea sibiana a preluat furnizarea apei potabile si in municipiul Fagaras. La implinirea celor 115 ani conducerea institutiei a lansat si o carte despre evolutia sistemului de distributie a apei potabile.
Istoria distributiei apei a inceput insa in anul 1895 cu constructia sistemului de distributie a apei Steaza, iar, mai apoi, cel de la Paltinis.
Dupa anul 1960, conducerea societatii a inceput sa faca mari investitii care sa duca la modernizarea sistemului de distributie si filtrare a apei insa a pastrat in functiune pana azi toate instalatiile de apa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.