Felix Motanul il zgarie rau pe Matelot (III)
I.: Ce trebuie sa faca Mircea Geoana pentru a castiga prezidentialele?
R.: La cum merg lucrurile acum trebuie sa faca doua lucruri: sa nu faca greseli mari si sa-si intareasca un pic comunicarea cu armata pe care o conduce. Sa dezvolte dialogul cu liderii judeteni, cu primarii, cu consilierii, cu vectorii din PSD. Batalia nu trebuie sa fie a lui, ci a Aliantei PSD+PC. Mircea Geoana nu se bate doar pentru el sa fie presedinte. El se bate si daca va fi presedinte, va putea sa formeze viitorul guvern.
I.: Ce sanse ii dati domnului Antonescu?
R.: El a pornit foarte bine, are un moment asa, de cumpana, nu stiu ce sa zic. Cu cat avem in primul tur oameni de opinii diferite, cu atat mai bine.
I.: Are sanse la turul doi?
R.: Daca nu candideaza Basescu, s-ar putea.
I.: Credeti ca domnul Tariceanu ar fi fost un candidat mai bun la prezidentiale?
R.: Nu stiu daca ar fi fost mai potrivit. Poate faptul ca disputa cu Basescu era mult mai acuta. Iar asta poate sa fie si bine, poate sa fie si rau. Dar nu cred ca se pune problema. Preocuparea mea majora este ca viitorul presedinte al Romaniei este sa fie dat de Alianta PSD+PC.
I.: In acest caz, cum va arata Guvernul?
R.: Guvernul va fi probabil un guvern PSD-PC-PNL-UDMR.
I.: UDMR se va alia cu dumneavoastra? Stiu ca au existat tensiuni.
R.: Pai nu, UDMR-ului ii place la guvernare. Si va asigur ca nu vor exista probleme, daca e chemata la guvernare, sa nu vina din motive feciorelnice. Oricand e invitata la guvernare, UDMR o sa vina.
I.: Va rebranduiti? Sunteti perceput drept “omul negru”. Si pe blogul dvs. lumea se asteaptã la ceva rau.
R.: Nu stiu nici eu de ce. Nu, nu e o rebranduire. Eu m-am maturizat. Tarziu, dar am reusit sa ma maturizez, am inteles ca lucrurile in viata trebuie luate mai metodic. Si ca atare m-am regasit in blog. Avand in vedere ca sunt foarte mult oficial, cravata asta care ma deranjeaza enorm, in blog m-am simtit in maiou, linistit… Eu cred ca este un semnal de a vorbi altfel decat in Parlament, e o intimitate pe care ti-o creeaza blogul.
I.: Ati învatat tehnic cum se utilizeaza blogul, va scrie cineva textele?
E.: Nu, textele sunt ale mele, tehnic vorbind, eu nu am fost niciodata un homo tehnicus, nu mi-au placut butoanele, dar nici nu e foarte complicat, plus ca computerul îl stapanesc de ani buni.
I.: Va mai ajuta cineva sa postati, sa puneti o imagine?
R.: Da, din punct de vedere tehnic, tot ce e legat de fineturi ale bloggistului este facut de cineva.
I.: Daca acum 20 de ani regimul comunist nu ar fi cazut, cum ar fi aratat Dan Voiculescu astazi?
R.: Eu, in ’89, eram directorul general al Crescent, aveam 5.000 de dolari pe luna, nu ma deranja aproape nimeni, pentru ca, avand bani, Kent si tigari si whisky, rezolvam o multime de probleme, pentru ca asa erau vremurile. Probabil ca, din punct de vedere profesional, satisfactiile ar fi fost la fel de mari. Din punct de vedere material, probabil ca as fi dus-o foarte bine. Eu banii ii vad ca pe o posibilitate de a ma trata la un doctor bun care sa nu uite la mine o foarfeca, de a avea posibilitatea sa fac un concediu unde doresc.
I.: Va deranjeaza apelativul Felix?
R.: Nu, chiar a inceput sa-mi fie simpatic.
I.: A existat o perioada in care nu va placea.
R.: Da, pentru ca nu ma maturizasem. Il folosesc pentru pisoi, alunele imi plac foarte mult. E un nume frumos, nu ma deranjeaz.
Sper, stimati cititori ca intrebarile, dar mai ales raspunsurile cuprinse in cele trei episoade, sa va lamureasca asupra firii si felului de a gandi a lui Dan Voiculescu. Bineinteles daca a fost, in raspunsuri, cat de cat sincer. Si saq speram ca a fost.
Dan Bota