Fermierii obtin mai usor autorizatii de la DSV

Fermierii obtin mai usor autorizatii de la DSV

0 166

Fermierii care au exploatatii de tip A, cu mai putin de 50 de animale, pot obtine mai usor autorizatie de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Principalul beneficiu este posibilitatea de a solicita si de a obtine fonduri europene. Cu toate acestea, multi crescatori de animale se declasa speriati de birocratie si nu aplica pentru banii europeni.
Actiunea initiata de prefectura pentru a sprijni dezvoltarea agriculturii si zootehniei a continuat cu intalnirea crescatorilor de bovine, cu reprezentantii DSV pentru familiarizarea cu prevederile ordinului 112 din 2010. Prevederea se refera la conditiile de autorizare pentru exploatatiile de tip A, adica micii crescatori de animale. Acestia se pot autoriza mult mai usor de la DSVSA, decat o puteau face pana acum.
Tot ce trebuie sa faca crescatorii de animale cu efective mici este sa declare pe propria raspundere ca au adapost, ca asigura asistenta medicala animalelor, ca au un contract cu o societate de tip protan pentru arderea cadavrelor si ca respecta programul strategic privind supravegherea bolilor la animale.
Pentru ca aceasta autorizatie nu este obligatorie pentru crescatorii de bovine, multi dintre ei nu se grabesc sa o obtina. Beneficiile nu sunt insa de neglijat: o monitorizare mai atenta a fermei de catre medicii veterinari si posibilitatea aplicarii pentru fonduri europene. Fondurile europene nu-i atrag pe unii fermieri, speriati de birocratia stufoasa pentru obtinerea banilor. In evidenta Directiei Sanitar Veterinare si pentru siguranta Alimentelor sunt autorizate in judet 40 de exploatatii de tip A.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.