Fliundra vrea ca Oltchim sa nu aiba soarta uzinei Tractorul

Fliundra vrea ca Oltchim sa nu aiba soarta uzinei Tractorul

0 225
 
In conferinta de presă de ieri a PP-DD Brasov, liderul acestei formatiuni, Ionel Fliundra a adus in discutie controversele iscate de privatizarea Oltchim. In opinia liderului popular Fliundra ,,Domnul Dan Diaconescu este supus unei campanii nationale de denigrare. Asta in măsura in care el este singurul sef de partid si om de afaceri care incercă să salveze un combinat falimentat, ca multe altele, cu bună stiintă, ce se mai află in proprietatea statului”.
Fliundra a subliniat o nuantă importantă a linsajului mediatic la care este supusă persoana lui Dan Diaconescu. ,,Inainte de licitatie, cu 10 zile,  nimeni nu contesta faptul că Dan Diaconescu ar putea castiga. Mai ales că el este singurul care a oferit un pret real, comparative cu cel de la bursă, de peste 40 de milioane de euro”. Fliundra s-a mai intrebat retoric  ,,Ce isi doreau ceilalti participanti, printre care si cei care ofereau doar 3 milioane de euro( respective firma PCC, inregistrată in Germania) . Asta in conditiile in care in ultima vreme directorul general al combinatului a oferit 250 de milioane de euro pe utilaje noi? Iar numai fierul vechi din uzină este estimat la 800 milioane de euro. Cum putem defini atunci astfel de oferte. Prostie sau lacomie? ”. De aceea, liderul PP DD Brasov a concluzionat: ,,Dan Diaconescu a dejucat planurile celor care vor imbogatire rapidă  distrugand societăti, locuri de muncă, destine. Dan Diaconescu este singurul care a incercat in mod real să salveze acel combinat si să păstreze locurile de muncă ale salariatilor.”
 
In Brasov, din 48.000 de angajati la marile uzine au mai rămas 1.600
De fapt, demonstreaza Fliundra, ceea ar dori unii să se intample cu Oltchimul acum are o ,,traditie” de peste 20 de ani in tara noastră.
,,In ultima vreme multe din fostele uzine sunt acum locuri virane sau, in cazuri mai fericite, se asteaptă construirea cate unui supermarket pe terenurile acestora. Iar exemplul orasului nostru, Brasov, este elocvent.  Priviti la societăti precum Tractorul, Roman, Rulmentul, Lemexim, Hidromecanica, etc. In unele – cazuri ,,fericite”, dacă le putem spune asa. In cateva sectii din fostele uzine se mai lucrează incă in cateva sectii, ici colo. Altele nu mai există deloc, devenind pur si ansambluri de clădiri părăsite, ca in cazul Tractorului sau pur si simplui ruine, ca in cel al Hidromecanica. Astfel s-a ajuns in situatia in care anul acesta lucrează in ceea ce a mai rămas din fostele platforme 1.600  de personae, pe cand in 1990 in acele uyine amintite aveau un loc de muncă 48.200 de brasoveni”.
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.