Forfetarul de la Finante

Forfetarul de la Finante

0 237

Ministerul Finantelor a stabilit o grila de impozitare forfetara a firmelor, astfel incat societatile sa fie taxate in functie de cifra de afaceri. Impozitul se aplica in trepte.
O firma cu cifra de afaceri de pana in 12.000 de euro va plati anual 500 de euro.
Firmele care ruleaza intre 12.000 si 50.000 de euro, vor plãti 1.000 de euro.
La o cifra de afaceri curpinsa între 50.000 si 100.000 de euro, impozitul va fi de 1.500 de euro.
Firmele cu cifra de afaceri intre 100.000 si un milion de euro vor plati un impozit de 2.000 de euro.
Pentru cifra de afaceri între 1 milion si 5 milioane de euro, impozitul va fi de 2.500 de euro.
La o afacere cu cifre intre 5 milioane si 30 de milioane de euro, se vor achita 5.000 de euro, iar pentru firmele care ruleaza peste 30 de milioane de euro, impozitul este de 10.000 de euro.

…Doar fraerii vor plati!
Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, considera ca nu este oportuna introducerea, in acest an, a impozitului forfetar. „Incepand din 2010 ar putea sa intre in discutie, insa in momentul de fata nu putem sa impovaram IMM-urile, mai ales in actualele conditii economice. Ca oportunitate, lucrurile trebuie clarificate astfel incat sa nu punem poveri mai mari pe umerii firmelor”, a declarat Nita. El a mai afirmat ca acest punct de vedere il va sustine in Guvern, atunci cand va fi discutat proiectul de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara.
Ministerul pentru IMM-uri considera, ca pe de alta parte, trebuie privit si din perspectiva „solidaritatii”. „Unii sunt mai fraieri si platesc tot timpul, iar altii nu. Si firmele trebuie sa se gandeasca ca statul are nevoie de bani”, a precizat Nita. El sustine ca impozitul forfetar nu a fost inteles suficient de bine de catre patronate si de aceea au aparut o serie de divergente pe tema introducerii lui.

Organizatia patronala condusa de Ovidiu Nicolescu s-a aflat in mijlocul dezbaterilor aprinse legate de impozitul forfetar, care au avut loc la Ministerul de Finante. „Sustinem eliminarea impozitului minin de 500 de euro pentru firmele cu cifra de afaceri de cel mult 12.000 de euro, dar Ministerul a spus ca nu se poate”, au declarat , in cadrul unei conferinte de presa, Ovidiu Nicolescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.