„Funia wireless” promoveaza IT& – 11 monumente istorice
Turistii care detin telefoane inteligente pot descarca programul denumit „Monumente Brasov” si vor obtine informatii la fata locului despre fiecare obiectiv, despre evenimentele culturale ale orasului si coordonate pentru orientare si deplasare la celelalte cladiri istorice incluse in aplicatie
Turistii care detin telefoane inteligente pot descarca programul denumit „Monumente Brasov” si vor obtine informatii la fata locului despre fiecare obiectiv, despre evenimentele culturale ale orasului si coordonate pentru orientare si deplasare la celelalte cladiri istorice incluse in aplicatie. Zeci de elevi au fost implicati in proiect, prin vizite la fortificatiile medievale, ateliere de mestesugarit, desen sau creatie. Stema Brasovului realizata de micii mestesugari din fire impletite din sfoara si celelalte creatii ale lor vor fi expuse in Turnul Funarilor.
Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria, avand sprijinul voluntarilor de la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”, au urmarit reinsertia a 11 monumente istorice in spatiul comunitar si promovarea acestora prin metode neconventionale. Acestea pot fi descoperite de turisti cu ajutorul unui program pentru telefoanele inteligente, descarcat din Google Play sau Appstore.
Aplicatia IT are versiuni in romana, germana si engleza si se diferentiaza de altele printr-un plus informativ si utilitar – este vorba despre date referitoare la evenimentele din imprejurimi din Brasov, dar si un ghidaj, prin harti Google Maps, pentru fiecare vizitator.
S-au derulat mai multe ateliere demonstrative de creatie, mestesugarit si desen dar si vizite la fortificatiile medievale ale orasului. Elevii implicati au realizat sub indrumarea unui mestesugar, o stema de marime mare a Brasovului din sfoara, care va fi arborata pe Turnul Funarilor. Tot aici vor putea fi admirate si celelalte exponate realizate de micii mestesugari.
Proiectul cultural „Funia wireless a Brasovului” a fost finantat de Administratia Fondului Cultural National. Bugetul total a fost de aproximativ 55.000 de lei, din care circa 47.000 reprezinta finantare nerambursabila.
Vifor Rotar