Google Earth face educatie istorico-biologico-ecologica
Google a lansat Google Earth 5.0, o aplicatie ce ofera o multime de posibilitati de cercetare si studiere a planetei noastre in functie de interesele fiecaruia.
Principalele parti ale mediului inconjurator ce pot fi cercetate cu privirea prin Google Earth sunt: cerul, pamantul si apa.
In functie de interes, puteti cunoaste diferite parti esentiale ale galaxiei noastre, ale sistemului nostru solar, avand astfel parte de o initiere in astronomie. Puteti invata constelatiile si puteti chiar cobori pe Marte pe un crater pe care il alegeti d-voastra.
Pamantul cuprinde orase celebre ale lumii din diferite epoci istorice: astfel, puteti revedea Roma antica, cartierul sau satul as asum aratau ele in anul in care va nasteati. De asemenea, ca o experienta personala extraordinara, puteti vedea apusul sau rasaritul din orice colt al lumii.
Daca Pamantul nu are destule secrete pentru a va satisface curiozitatea de cercetator, atunci va puteti cufunda in apele marilor si oceanelor, vizitand, de exemplu, Goapa Marianelor. In calatoria pe fundul apelor ii puteti insoti pe expertii marini de la National Geographic si BBC pentru a explora epave cum ar fi Titanicul.
Google Earth 5.0 este o biblioteca virtuala enorma extrem de valoroasa, ca un simbol al gradului de dezvoltare tehnica la care a ajuns omenirea.
Bineinteles, ca din filele cartilor acestei biblioteci nu putea lipsi si subiectul aflat pe ordinea de zi atunci cand vine vorba de mediul inconjurator: incalzirea globala. O aplicatie speciala ne poate arata modificarile provocate de acest fenomen: cum a scazut suprafata calotelor glaciare in timp sau cum creste nivelul oceanelor.
Google Earth 5.0 este un instrument educativ estrem de valoros atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici care vor fi atrasi de modalitatea de invatare atragatoare rezultata din atractivitatea pe care aceasta platforma o are.