Greseli de ortografie in legea salarizarii profesorilor

Greseli de ortografie in legea salarizarii profesorilor

0 226

Cristian Preda corecteaza legea “copy paste” prin care Boc si Funeriu plafoneaza salariile profesorilor: “Cum e posibil sa se stranga intr-un act oficial atatea greseli de ortografie?!”
Eurodeputatul PD-L Cristian Preda ironizeaza legea prin care premierul Boc si ministerul Educatiei, Daniel Funeriu, blocheaza majorarea salariala a profesorilor, document despre care afirma ca este rezultatul filosofiei „copy-paste”.
„Nu reusesc sa inteleg cum e posibil sa se stranga intr-un act oficial atatea greseli de ortografie, atatea formule neglijente, atatea fraze eliptice, atatea formule goale de sens, atatea erori de plasare a virgulei. De fapt, felul in care arata acest document al Ministerului Educatiei e cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor din invatamant”, scrie Cristian Preda pe blogul sau, citand unele erori din proiectul guvernului, precum folosirea termenul de „reclamati” in loc de „reclamanti” si non-sensurile create de redactarea prin copy-paste: „Impactul asupra mediului de afaceri. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri. Impact social. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri”.
De asemenea, el mentioneaza ca proiectul contine „atatea fraze eliptice, cum este, de pilda, cea care spune: «Riscul major care ar putea genera un impact financiar considerabil pentru anul 2011»; – atatea formule goale de sens, asa cum este cea care afirma ca «Elevul este cel care genereaza asigurarea surselor de finantare de la buget» sau cea care spune: «Deoarece specificul activitatilor desfasurate de catre personalul din sistemul national de invatamant impune o reglementare specifica…»”.
„De fapt, felul in care arata acest document al Ministerului Educatiei e cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor din invatamant. Eu nu cred ca o reforma a educatiei poate reusi in conditii de austeritate. Ministrul Funeriu crede contrariul. Sunt convins insa ca impartasim macar un lucru, si anume ideea ca o reforma a educatiei nu poate fi formulata cu superficialitatea cu care vorbesc precupetele din piata. Altfel, ajungem nu doar la o reforma fara bani, ci si la o reforma fara forma”, scrie Preda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.