Guvernul a amanat insolventa la Tractorul, Rulmentul si Nitramonia
La propunerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Guvernul a decis amanarea cu sase luni a procedurilor de insolventa pentru 28 de societati, printre care Electroputere, Rulmentul, Tractorul, unitatile de pe platforma Nitramonia, Petrotrans sau Romaero.
Pe lista figureaza societati din portofoliul AVAS, precum Abrom Barlad, Ciprom Ploiesti, Electroputere Craiova, ICEFS Savinesti, UVCP Turnu Magurele, Menarom Galati, Nicolina Iasi, Nitrocontrol, Nitroexplosives, Nitrofertilizer, Nitroservice si Nitrotrans Fagaras, Terom Iasi, Rulmentul si Tractorul din Brasov, precum si din portofoliul Ministerul Economiei si Comertului (MEC), ca Petrotrans Ploiesti, Radioactiv Turnu Magurele, Carfil Brasov, Uzina Mecanica Cugir, ICPSP Bucuresti, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Orastie, Santierul Naval Mangalia, Constructii Aeronautice Ghimbav, Top Therm Ghimbav, Foradex, Plafar si Romaero din Bucuresti.
?
Actul normativ prevede ca in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta, AVAS sa realizeze privatizarea, restructurarea si/sau lichidarea voluntara a celor 28 de companii.
Daca AVAS decide declansarea procedurii de lichidare voluntara, adunarile generale ale actionarilor se vor intruni in termen de cinci zile de la data solicitarii. Sumele obtinute din vanzarea activelor in procedura de lichidare voluntara vor fi utilizate pentru stingerea datoriilor societatii. Salariatii disponibilizati prin concedieri colective de la aceste societati vor beneficia de masuri de protectie sociala, potrivit actului normativ.
?