Guvernul României, periculos de aproape de colaps social

Guvernul României, periculos de aproape de colaps social

2 970

În aceste zile autoritățile autocratice ale Dreptei românești fac exact ceea ce știu mai bine să facă regimurile aflate în pragul colapsului social și politic, greșeli după greșeli.
Disperarea împinge la escaladarea spiralată a conflctului social care ajunge la o concentrație optimă a energiei sociale protestatare, moment de la care revolta se autoalimentează din mers.
Guvernul Cîțu a optat pentru baricadarea pe meterezele ignorării și minimalizării protestelor, deci pe cele ale întreruperii legăturilor cu poporul. Iar liberalii au mai făcut o eroare, mai mare decât o crimă, dacă este să-l parafrazăm pe Talleyrand exprimându-se la adresa erorilor napoleoniene. L-au înfiat pe Arafat!!!

Liberalii au luat piatra de moară Arafat în brațe și se scufundă cu ea
Liberalii și l-au asumat și l-au cauționat pe Arafat cu toate tâmpeniile autocratice impuse de acesta, care n-au dat niciun rezultat. Cîțu, speriat de fronda din interiorul partidului l-a cărat pe sirianul atât de urât de popor la ședința de ieri a BPN, pentru ca Arafat să se rotunjească arogant în fața liderilor liberali și să le impună practic ceea ce el impusese deja ca măsuri, chiar împotriva legii, vezi sfidarea deciziei instanței la Timișoara. Anvergura erorii liberale este cauționarea și asumarea lui Arafat, când în prima zi de proteste acesta fusese contopit cu reziștii pluseriști în scandările populației. Practic prăbușirea sistemului medical se datorează Ministerului Sănătății și lui Vlad Voiculescu, pluserist progresist, la care se adaugă măsurile absolut imbecile impuse de Arafat, secretar de stat la Interne, minister deținut de liberali.
Era atât de ușoară și de înțeleaptă lăsarea USR-Plus în gura poporului, și pe bună dreptate, cu retragerea strategică pe aliniamentele liberale dinainte stabilite ale liderilor acestui partid.

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi. Sute de oameni au  ieşit pe străzi în Bucureşti şi alte oraşe din ţară

USR-Plus își calculează exitul din guvern și culpabilizarea PNL, nu înainte de încasarea miliardelor de euro
Pentru că oricum marxiștii progresiști își calculează ieșirea de la guvernare și culpabilizarea liberalilor, în cel mult un an și jumătate. Până atunci și-au programat tunuri colosale cu fonduri europene pe proiecte de mediu și pe cele medicale, inclusiv vaccinările cu AstraZeneca, timp în care îi vor șantaja continuu pe liberali.
Preluarea lui Arafat ca responsabilitate liberală nu a fost ideea lui Ludovic Orban ci intempestiva și infantila concepție a premierului Cîțu, care a ratat astfel escamotarea eșecului din sănătate în curtea userist-plusistă.
Iar protestele au evoluat de la Jos Arafat! la Jos Guvernul și Președintele!
Recenta căciulire a premierului la poarta PSD și a specialiștilor acestuia, nu este decât o ieșire disperată și ridicolă din izolarea politică generată în special de pluseriști, care își mențin oricum nucleul dur Rezist, pregătit pentru opoziție și pentru viitoare confruntări în stradă. Cu liberalii de această dată.

ONG-urile lui Soroș în România își pregătesc tunurile împotriva aliaților liberali
Pentru a înțelege ferocitatea măsurilor antipopulare ale lui Arafat trebuie să apercepem interesele de miliarde de euro, care pot fi materializate de organizațiile soroșiste ale Reziștilor, doar cu populația înfricoșată și constrânsă la izolare și deci la tăcere. Arafat nu este decât o prelugire ignobilă și infracțională a intereselor banditești ale banditului internațional, speculant al monedelor țărilor aflate în dificultate și generator de crahuri economice internaționale, George Soroș.
Aceste ONG-uri soroșiste sunt o amenințare la adresa națiunilor independente, singurul scop al celebrului malefic miliardar ungur fiind destabilizarea statelor naționale și impunerea unei hegemonii parastatale multicorporatiste.
Trebuiau de mult scoase în afara legii, căci probe ar fi fost dacă-și făceau datoria serviciile de informații românești și parchetele speciale. Ungaria a făcut-o și n-a fost nici exclusă din UE, nici sancționată.
Noi însă n-am ieșit încă din paradigma slugărniciei fanariote care ne-a caracterizat sute de ani, luând de bune orice indicații ale puterilor garante, adversare ale interesului nostru național. Nu s-a schimbat nimic nici astăzi, eventual în mintea exaltată a unor trotinetiști progresiști, care cred că multinaționalele urmăresc și interesele naționale subsecvente.

Proteste în București și țară: câteva zeci de mii de oameni au cerut  oprirea abuzului contra

Protestele anticovidice din România la limita masei critice necesare declanșării revoltei generalizate
Revenind, numai aroganța incultă a guvernanților poate presupune că protestele se vor stinge de la sine.
Dimpotrivă, dinamica nemulțumirilor populare, descrisă de Gustave Le Bon în Psihologia Mulțimilor, emerge înspre amplificare prin progresie geometrică, mai ales în contextul comunicării sociale instantanee de astăzi.
La noi încă nu s-a atins masa critică a unui număr de protestatari care să se automultiplice asimptotic chiar în 48 de ore.
Oricare evenimente, cum au fost decesele tinerilor torturați de poliția bucureșteană pentru că acei tineri le reproșaseră polițiștilor că nu poată mască în timpul serviciului și intervențiilor, deși tinerii torturați și omorâți în bătaie le purtau, pot genera declanșarea așa numitei Tranziții de Fază Socială (conform autorului prezentului editorial), adică colapsarea bruscă a unei autorități statale în urma revoltei generale și chiar a revoluției maselor populare.

Colapsul e aproape, doar nepricepuții nu-l văd
Deja se iese în stradă în toate orașele și este greu de anticipat anvergura viitoare a acestor proteste. Cele din 2012, care au dus la căderea a două guverne, Boc și Ungureanu, au fost mult mai puțin îndreptățite decât cele de azi și totuși au durat trei luni.
Iar locul persoanei urâte și demonizate atunci de popor, Elena Udrea, a fost luat de Raed Arafat, un sirian pripășit și aclimatizat în România cu acceptul fostei Securități ceaușiste.
Un individ pe care românii adoră să-l urască, fost pesedist mai nou înfiat de imprudenții liberali.
Guvernul Cîțu se găsește pe marginea prăpastiei deși nu realizează, iar lui Ludovic Orban îi convine, pentru că scapă de principalul contracandidat la alegerile interne din partid, programate în toamnă.

Libiu Mateescu           

COMENTARII

  1. De ce au fost protestele din 2012 mai puțin „îndreptățite”? Siktir, gigoloiule!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.