Hartia e albastra, plasticul e galben, sticla e verde

Hartia e albastra, plasticul e galben, sticla e verde

0 245

S-a incercat colectarea deseurilor din Romania conform standardelor europene, dar principala problema cu care s-au confruntat militantii ecologisti este faptul ca oamenii nu au stiut ce reguli trebuie sa respecte. Chiar daca pubelele de gunoi din Brasov au fost puse sub cheie, acest lucru nu a ajutat prea mult, dat fiind faptul ca gramada de gunoi este la fel de „neingrijita” ca si pana acum.
Dar, prin educatie, lucrurile se vor schimba. Alfabetul colectarii deseurilor va fi predat copiilor din Romania printr-un manual ce poate fi accesat si on-line, fiind insotit de jocuri interactive, accesibil pe www.ecoromambalaje.ro.
„Invatam sa reciclam ambalajele” reprezinta un auxiliar curricular pentru clasele a III-a
si a IV-a realizat de catre ARAM (Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu) in cadrul Programului National Educatie pentru Sanatate in Scoala Romaneasca, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si finantat de Eco-Rom Ambalaje.
Nu mai putin de 542 de elevi din 11 scoli aflate in municipiul Brasov au primit manualul „Invatam sa reciclam ambalajele”.
Scopul programului il constituie familiarizarea elevilor din clasele primare cu sistemul de colectare selectiva a deseurilor si formarea deprinderilor in ceea ce priveste gestionarea deseurilor. Acest program este realizat printr-un parteneriat intre URBAN S.A., PRIMARIA MUNICIPIULUI BRASOV, ECO-ROM AMBALAJE S.A. si sustinut de Inspectoratul Scolar Judetean Brasov.
Programul desfasurat sub genericul „Viitorul tine de noi!” va contine, anul acesta, doua etape distincte: 05.01.2009-10.04.2009, 20.04.2009-29.05.2009.
La sfarsitul fiecarei etape, URBAN SA va centraliza si transmite tuturor institutiilor scolare participante cantitatile colectate de deseuri reciclabile, realizand un clasament al acestora. Institutia scolara cu cea mai mare cantitate colectata/elev la sfarsitul fiecarei etape va primi o diploma de onoare, iar elevii participanti vor primi premii constand in materiale promotionale.
La sfarsitul anului scolar, institutia de invatamant care a colectat cea mai mare cantitate de deseuri/elev pe toata perioada derularii programului va primi MARELE PREMIU in valoare de 1.000 lei.
Pentru a-i ajuta pe elevi sa colecteze selectiv, ECO-ROM AMBALAJE a dotat scolile din Brasov, incluse in proiect, cu cosuri si containere destinate colectarii selective.
Manualul „Invatam sa reciclam ambalajele” va fi distribuit in toate cele 40 de localitati din tara in care exista colectare selectiva.
Scolile din municipiul Brasov, implicate in proiectul de colectare selectiva, derulat sub genericul „Viitorul tine de noi!”, sunt:
Scoala nr.3, Scoala nr.6, Scoala nr.7, Scoala nr.9, Scoala nr.10, Scoala nr.18, Scoala nr.21. Scoala nr.22, Scoala nr.23, Scoala nr.25, Scoala nr.28, Scoala nr.29, Colegiul de Arte Plastice.
Compania detine licenta marcii internationale „Der Grüne Punkt” in Romania, aceasta indicand consumatorilor ca firma producatoare contribuie financiar la protectia mediului. Eco-Rom Ambalaje are parteneriate cu peste 150 de companii din domeniul managementului deseurilor si realizeaza programe de colectare selectiva a deseurilor in 42 de localitati din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.