Heirupism in activitatea primariala

Heirupism in activitatea primariala

0 195


Ca in Brasov s-au facut multe in raport cu celelalte legislaturi este incontestabil. Si se si vede acest lucru, asa ca nu are rost sa insir realizarile.


Dar, din pacate, sunt lucruri care se vad la suprafata, lucruri care “iau ochii” trecatorului de rand, fara o baza de perspectiva. La o privire de ansamblu se poate constata lucru empiric, lasand impresia de carpeala. Nu exista un plan de perspectiva, bine gandit si fundamentat. Pare un fel de “Dupa noi potopul”, in caz ca actualul primar pierde alegerile din vara. Iar in caz ca le castiga, va mai trage inca patru ani asa, pana va ajunge in Parlament.


Pe ce ma bazez?


In primul rand pe raca asta politica intre local si judetean, fapt daunator intereselor judetului si ale municipiului. Sunt localitati in tara aceasta, poate la fel de importante ca Brasovul, care, fata de urbea noastra, prospera, si ca aspect, dar si ca utilitate, Cel mai apropiat exemplu este Sibiul, unde, sub conducerea unui cap de neamt – nimic impotriva romanilor, caci acestia sunt mult mai isteti, insa si mult mai nefericiti in morala – s-au realizat o seama de lucruri pe care le cunoastem cu totii.


Peste tot in Brasov s-au facut niste bucatele de lucrari, caci pe langa cele realizate mai sunt necesare cel putin oarece retusuri. Caci ansamblul nu exista, nu se poate vorbi de o finalizare care sa scoata omul din confuzia in care se afla prin simpla stare de fapt a executarii unei anumite lucrari care ii schimba mersul, dar fara a i se arata calea de urmat in noua stare de lucruri.


O problema dureroasa pentru multi brasoveni este situatia CET-ului, ca sa nu vorbim, per ansamblu, de preturile cerute pe incalzire. Primarul Scripcaru sustine ca totul s-a rezolvat cu niste austrieci.


Chiar asa sa fie? Se stie modul in care se vrea intrarea in proprietate a terenului de sub CET. Este nevoie sa mai continui?


Nu cumva se ascund interese de-o vilisoara, doua, in spate? Cu tot cu reabilitarea transportului agentului termic spre beneficiari. Ce firme si care persoane trebuie sa mai incaseze niste bistari din buget?


Caci actualmente CET-ul arde gazul ( citeste combustibilul ) cel putin pe jumatate de pomana. Insasi denumirea spune ca el trebuie sa produca in primul rand electricitate, caldura pentru populatie fiind produs secundar. De ce nu se procedeaza asa?


Activitatea primariala lasa oricum impresia unui lucru facut in sistemul “daca tine, e bine, daca nu, gasim noi altceva sa scoatem ochii la prosti.


Iar acest lucru nu-i poate aduce lui Scripcaru, ca prim-edil, si Consiliului Local decat titlul de smecherasi ai conjuncturii, si nu de oameni pusi pe treaba in folosul comunitatii.


Sa fie oare adevarat sloganul cu “am invatat de la cel mai bun”? Ar fi catastrofal.


?


Dan Bota ????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.