Idei de weekend: Cheile Dambovicioarei
Dupa Rucar, pe soseaua Campulung-Bran (DN 73), la kilometrul 79, se afla satul Podul Dambovitei (la confluenta raurilor Dambovicioara cu Dambovita). Urmand drumul spre Valea Dambovicioarei, dupa 4 km, se ajunge la Cheile Dambovicioarei, apoi parcurgand Cheile Dambovicioarei se ajunge la Pestera Dambovicioarei.
Cel mai mare complex de chei din
Cheile Dambovicioarei se prezinta ca un adevarat canion, cu pereti abrupti, cu inaltimi de pana la 200 de metri, intins pe mai multi kilometri, de-a lungul paraului Dambovicioara.
Cheile Dambovicioarei atrag si prin faptul ca sunt o parte componenta a Parcului National Piatra Craiului (care mai cuprinde si Masivul Piatra Craiului, Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului). Aici se pot intalni in jur de 1000 de specii de plante, multe dintre ele ocrotite de lege (mai mult de jumatate dintre speciile de plante ocrotite in
Pestera Dambovicioarei
Pestera Dambovicioarei reprezinta una dintre atractiile zonei, in primul rand datorita asezarii sale extrem de accesibile. Pestera are o lungime de aproape 250 de metri si s-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, prin eroziunea stancii de catre apele paraului Dambovicioara.
Desi peisajul interior nu este la fel de spectaculos ca al altor pesteri, Pestera Dambovicioarei atrage foarte multi turisti, ea fiind o completare fericita a atractiilor zonei. Accesul in interiorul pesterii este facil, fiind realizate amenajarile necesare, iar inaltimea pana la tavanul pesterii permite deplasarea in picioare, fara prea mari eforturi.
Nu sunt necesare echipamente speciale pentru vizitare, dar este recomandabil sa aveti incaltari tip sport si eventual o lanterna.