În Parlament se cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina!

În Parlament se cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina!

1 343

Diana Șoșoacă cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina! Senatorul propune lege pentru denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea teritoriilor noastre

Diana Șoșoacă a inițiat următorul proiect legislativ privind denunțarea tratatului cu Ucraina, cerând anexarea teritoriilor românești.

EXPUNERE DE MOTIVE
Pornind de la dreptul natural și legitim al unității naționale și de la faptul că reunificarea națională este necesară din mai multe considerente – pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României, mai ales în contextele invocate de NATO și UE – solicităm anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.
Prin acest demers dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, – respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997- prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov. De asemenea, prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte.
Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fara sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov.
Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale. În schimb, la Sighetul Marmației există un liceu cu predare în limba ucraineană. Remarcăm lipsa principiului reciprocității, principiu aplicabil în dreptul internațional (principiu al relațiilor internaționale, consacrat în acorduri, în tratate și în convenții de asistență juridică, în temeiul căruia statul beneficiar al tratamentului aplicat de partenerul său se obligă să-i asigure acestuia un tratament identic sau echivalent); astfel etnicii români din Ucraina nu au reprezentant în Parlamentul de la Kiev, în timp ce ucrainenii din țara noastră au reprezentant în Parlamentul României.
Aceste idei sunt subliniate în volumul “Apel pentru România Mare”, semnat de Marius Marinescu, Liliana Cojocaru, Mihai Mitran și Bogdan Budulac. Volumul, lansat de “Jurnalul Național”, conține apelul pentru refacerea României Mari, visul de aur al românilor. În acest sens, grafica cărții este realizată din foiță de aur.  În același sens, revista ”Certitudinea” condusă de Miron Manega dezvoltă de ani de zile o luptă continuă pentru reîntregirea neamului românesc.
Având în vedere conflictul din Ucraina și faptul că statul român finanțează Ucraina cu tehnică militară și armament prin intermediul NATO, precum și faptul că prin România au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, cerem Ucrainei să ne dea ținuturile locuite de frații noștri români. Trebuie subliniat că etnicii români din Ucraina sunt ignorați total de autoritățile din România și Ucraina, care refuză orice dialog cu aceștia.
Astfel că adoptarea Legii minorităților naționale de către Rada Supremă a Ucrainei, fără consultarea României, se înscrie în normalitatea sfidătoare a Ucrainei în ceea ce privește România, având în vedere sprijinul nelimitat și necondiționat pe care îl are din partea Bruxelles-ului și Washington-ului.
Reacția MAE a fost tardivă, mult prea îngăduitoare și fără rezultate, dar se încadrează cu brio în actul de trădare pe care acest minister îl săvârșește de câțiva ani încoace.
Exprimarea mult prea moderată față de gravitatea faptelor petrecute la nord și est de țara noastră, denotă stadiul de umilință a celor angajați în aceste funcții, incompetența, lipsa de patriotism și naționalism, indolența și ineficiența activității lor. 
Invocarea Comisiei de la Veneția de către MAE, care ar trebui să își expună punctul de vedere este actul de trădare suprem, care anulează Constituția României, de parcă această Comisie trebuie să îi spună Ucrainei ce are de făcut și nu noi, România, care avem cetățeni și teritorii smulse din trupul țării.
Având în vedere disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română ce trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minorităților naționale în anul 2022, reiterăm solicitarea de a ni se înapoia teritoriile deținute pe nedrept de către Ucraina, împreună cu cetățenii de etnie română: Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.
În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului, a scris academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului „Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina”.

Români și teritorii lăsate în afara granițelor țării: Bucovina de Nord,  Herța, Hotin și Bugeac - Lumea Satului

Senatul                                                                                     Camera Deputaților

Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Legea nr.129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, semnat la Constanța la 02 iunie 1997, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 157 din 16 iulie 1997, se modifică după cum urmează:

Articolul unic se transformă în Art. 1
După Art. 1 se introduc următoarele articole:
Art. 2
În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
Art. 3
România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.
Art. 4
După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii.

Către
Biroul Permanent al Senatului,
În conformitate cu prevederile art. 74 din Constituţia României și art.85 alin. (5) din Regulamentul Senatului, vă înaintam alăturat propunerea legislativa : “Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina“, pentru introducerea acesteia în procedură legislativă.
Prin prezenta solicit adoptarea acesteia în procedură de urgență.

Iniţiator
Senator neafiliat Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ
Partidul S.O.S. ROMÂNIA
Parlamentul României

Sursa: IncorectPolitic.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.