În Parlamentului European cea mai bună prestație de până acum a premierului...

În Parlamentului European cea mai bună prestație de până acum a premierului Viorica Dăncilă

0 363

Viorica Dăncilă, discurs de o duritate fără precedent în Parlamentul European: 'Nu am venit să dau socoteală'!

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a dovedit in cele 5+2 minute acordate ca poate să fie unul din reprezentanții de succes ai Romaniei. Cu demnitate si clarviziune, în cele două interventii acordate, a reușit să convingă și să impună, într-o manieră care nu are precedent de la aderarea Romanie. Acest lucru este confirmat chiar de schimbarile din mesjul primvicelui CE  Frans Timmermans, care a menționat existența sutelor de protocoale dintre SRI și Justiție (omisă până acum).

„Nu am venit aici să dau socoteală”, Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului European, că noile Legi ale Justiţiei din România „le redau judecătorilor independenţa”.
„Noile Legi ale Justiţiei le redau judecătorilor independenţa. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea şi revocarea judecătorilor. Independenţa e totală, nicidecum restrânsă şi vă asigur că avem bună-credinţă şi vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Dăncilă, la dezbaterea din Parlamentul European care are ca subiect ţara noastră.

 

Potrivit premierului, în ultimii patru ani, peste 3.000 de magistraţi au fost cercetaţi de DNA.
„Comisia de la Veneţia spunea că, în sistemul sovietic, Parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecătorească. În ultimii patru ani, peste 3.000 de magistraţi au fost cercetaţi de DNA. Practic, jumătate dintre magistraţii din România au avut ani de zile dosare prin care, probabil, au fost influenţaţi să dea soluţii stabilite în afara sălii de judecată. Nu o spun doar eu, o spun cu multă îngrijorare asociaţiile de magistraţi din România. Prin astfel de dosare contrafăcute au fost înlăturaţi din funcţie un judecător al Curţii Constituţionale, un vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecători ai Înaltei Curţi, mai mulţi judecători de instanţe superioare, un procuror general, un şef de Parchet superior. În final, toţi au fost achitaţi sau dosarele au fost clasate, dar ei au fost înlăturaţi”, a explicat Dăncilă.
În opinia sa, există „şi o parte bună” a dezbaterii din Parlamentul European.
„Există, totuşi, şi o parte bună a acestei întâlniri. Azi v-am informat pe toţi oficial despre abuzurile din România. De acum nu se mai pot ignora aceste lucruri, nu se va mai putea vorbi despre Justiţia din România fără a se vorbi şi despre aceste abuzuri, doar dacă se face un joc politic, fără nicio legătură cu Justiţia. Întrebaţi-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri. De ce nu v-au spus nimic, dacă totul era legitim şi legal? Puneţi-vă aceste întrebări, înainte de a ridica piatra împotriva României”, a susţinut Viorica Dăncilă. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.