Încep lucrările de modernizare a drumului din intravilanul satului Viscri

Încep lucrările de modernizare a drumului din intravilanul satului Viscri

0 558

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a transmis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului din intravilanul satului Viscri, în lungime de 761 de metri, precum şi ordinul pentru demararea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean DJ 109 Beclean – Luţa – Ludişor.

Refacerea drumului din intravilanul satului Viscri este o lucrare în valoare 2.930.225,31 lei, pe care firma executantă, SC Viaduct SRL, o va realiza în următoarele şase luni.

Drumul principal din satul Viscri va fi refăcut prin pietruire cu pavele din bazalt, urmând a fi respectate cerinţele din punctul de vedere al soluţiei tehnice şi al materialelor folosite, stabilite prin avizul Direcţiei pentru Cultură Braşov. Având în vedere că Viscri are statutul de sit rural UNESCO, constructorul va utiliza materiale naturale care să se integreze în specificul arhitectonic local.

Carosabilul din pavele va fi încadrat cu borduri din piatră fasonată, iar acostamentele vor fi realizate din piatră spartă. Șanțurile vor fi pavate cu piatră naturală, podețele tubulare care asigură accesul în curți vor fi acoperite cu pământ, se va utiliza piatră spartă şi balast pentru amenajarea aleilor de acces și a racordărilor la drumuri, se vor executa lucrări de semnalizare rutieră şi se va introduce limitarea vitezei de circulaţie la 25 km/h, în interiorul satului.

Investiţia face parte din proiectul de modernizare și reabilitare a drumului judeţean DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia (15,06 km), proiect finanţat din fonduri europene, cu o valoare totală de 24.495.058,94 lei accesate de administraţia judeţeană în mandatul precedent.

Potrivit contractului de lucrări, firma SC Diferit SRL are la dispoziţie 22 de luni pentru a finaliza acest drum important pentru locuitorii comunelor făgărăşene Beclean şi Voila.

Amplasamentul liber de sarcini a fost predat constructorului, care are în responsabilitate relocarea şi protejarea reţelelor de utilităţi, în cazul în care acestea afectează lucrările.

Valoarea totală a acestui contract este de 27.497.317,30 lei, iar perioada de garanţie convenită cu constructorul este de 7 ani de la momentul încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

Pe lângă înnoirea structurii rutiere, vor fi reabilitate trei poduri, vor fi modernizate podeţele transversale şi cele la drumurile laterale, vor fi realizate lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale, consolidări la terasamente şi amenajări ale acceselor la proprietăţi. Alte tipuri de lucrări prevăzute sunt cele de siguranţă a circulaţiei şi semnalizare rutieră.

Acordăm o atenţie deosebită proiectelor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere administrate de Consiliul Judeţean Braşov. Fie că accesăm fonduri europene pentru realizarea acestora, fie că le finanţăm din bugetul propriu sau din fonduri guvernamentale, implementarea acestor tipuri de proiecte este extrem de importantă pentru accesibilizarea tuturor zonelor judeţului Braşov şi deschiderea lor către investiţii, pentru crearea condiţiilor de dezvoltare a comunităţilor rurale sub toate aspectele şi eliminarea decalajelor faţă de mediul urban. Sunt convins că vom reuşi să atragem o parte importantă din fondurile europene nerambursabile care ne vor sta la dispoziţie în exerciţiul financiar 2021-2027, astfel încât să reuşim să aducem cât mai multe drumuri judeţene la un nivel calitativ comparabil cu cel din ţările occidentale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.