Informaticienii de la „Grigore Moisil”, cei mai buni mici antreprenori

Informaticienii de la „Grigore Moisil”, cei mai buni mici antreprenori

0 530

Ferme, agentii de publicitate si de turism, restaurante, cofetarii, firme de organizari evenimente sau centre de infrumusetare. Toate au fost infiintate virtual de sute de elevi din Regiunile Nord Est si Centru, implicati in proiectul „Educatie cu profit”. Cel mai bun plan de afaceri a apartinut unei echipe de adolescenti de la Colegiul de Informatica „Grigore Moisil”, care a infiintat o firma de exercitiu in domeniul restaurarii obiectelor de arta

Ferme, agentii de publicitate si de turism, restaurante, cofetarii, firme de organizari evenimente sau centre de infrumusetare. Toate au fost infiintate virtual de sute de elevi din Regiunile Nord Est si Centru, implicati in proiectul „Educatie cu profit”. Cel mai bun plan de afaceri a apartinut unei echipe de adolescenti de la Colegiul de Informatica „Grigore Moisil”, care a infiintat o firma de exercitiu in domeniul restaurarii obiectelor de arta.
Programul european „Educatie cu profit” a urmarit tranzitia de la scoala la viata activa. Au fost implicati 960 de elevi si 178 de cadre didactice din 36 de licee din Regiunile Nord Est si Centru. In luna septembrie au participat la Targul de Firme de Exercitiu de la Brasov, unde si-au promovat societatile virtuale ca niste adevarati antreprenori. Din judetul Brasov au participat 80 de elevi de la Colegiul de Informatica „Grigore Moisil”, Liceul „Andrei Muresanu” si de la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Sacele. Camera de Comert si Industrie Brasov este partenerul proiectului implementat cu fonduri europene.restaurare arta
Planul cu cel mai mare punctaj apartine unei echipe de elevi brasoveni de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil”. Tinerii au infiintat o firma de exercitiu in domeniul restaurarii obiectelor de arta- ARTRESTAURATION SRL- desi a fost doar o simulare, unul din membrii echipei si-ar dori sa creeze o astfel de societate si in realitate.
Elevii de clasa a XI-a si a XII-a implicati in proiect au invatat sa negocieze, sa semneze contracte, facturi, ordine de plata, dar au aflat si modalitati prin care sa obtina profit sau cum sa realizeze sigla si motto-ul societatii. Au lucrat in echipa si au invatat sa fie responsabili. Astfel, multi dintre adolescenti isi doresc sa devina antreprenori.
Toti participantii au primit diplome iar proiectul va facilita procesul de insertie al viitorilor absolventi pe piata muncii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.