Infractorii „de partid și de stat” protejați de „prescripția penală” și complicitatea...

Infractorii „de partid și de stat” protejați de „prescripția penală” și complicitatea justițiarilor

0 69

Pe 7 februarie 2024, a apărut „pe sticlă” întâistatatorul de la DNA, procurorul șef Marius Voineag.Întrebat despre instituția pe care o conduce și despre rezultatele obținute, acesta a răspuns siderant: „Salariile procurorilor au crescut substanțial. Prin urmare, trebuie să întoarcem și noi ceva… Oameni politici importanți se află în vizorul procurorilor!
O exprimare, să recunoastem, cam vagă, destul de departe de ceea ce se numeste „logică juridică „…
I-auziți: „…să întoarcem și noi ceva”.
În loc de număr de dosare de mare corupție finalizate și înaintate instanțelor de judecată, atatea soldate cu condamnări definitive și irevocabile în ultimul an, societatea românească va primi „ceva”!
Nu trebuie să fii expert pe domeniu ca să constați ca, după retragerea SRI-ului din „câmpul tactic”, DNA-ul a devenit aproape o fantomă.
Chiar șeful instituției a recunoscut că unii procurori din subordinea sa nu au finalizat nici macar un rechizitoriu…
Cu toate acestea și-au încasat salariile babane ca si cum ar fi fost la o pensiune, nu la o sectiune specială a Parchetului General!
Și aici, la DNA, ca în întreg sistemul judiciar din România, nu sunt aplicați indicatori de performanță în evaluarea activitătii, din care pricina anchetele merg lent, în unele cazuri până la prescrierea faptelor.
Celeritatea e doar o umbră. Termene de judecată pe bandă rulantă, funcție de „felul în care cade lumina”...
CEDO a condamnat România de nenumărate ori pentru erori judiciare, obligată fiind la plata unor sume substanțiale de-a lungul anilor.
În răspăr cu acestea, răspunderea magistraților este un subiect tabu și nimeni nu dă socoteală pentru sentințele eronate ale judecătorilor români.
Despre „prescripția penală”, cadoul cel mare făcut de CCR infractorilor „de partid și de stat”, se mai poate spune ceva?Aproape 6.000 de dosare au fost retrase de pe rolul instanțelor de judecată si dosite în cele mai ferite sertare cu naftalină… Noroc cu alegerile!
Ca la un semnal nevăzut, procurorii speciali au ieșit din „adormire” și s-au pornit să-i mai ia la „bani mărunți” pe unii dintre cei care s-au dedat la fel de fel de fărădelegi.
La prima vedere, sunt vizați doar „peștișori” din anumite „caprarii politice”…”Rechinii”, deocamdată, sunt ocoliți!
De ce, oare?
Or fi, pesemne, apele prea adânci și prea tulburi… Sau, poate, și niscaiva interese cam mari la mijloc?

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.