Intai Mai muncitoresc
Si ce-i cu asta? Trebuie acoperita plecarea unor iahturi dubioase, criticand un fel de distractie ramasa omului de rand?
Sunt momente care aduc in amintire anii comunisto-ceausisti. Insa mititelul de pe gratar nu si-a schimbat reteta si gustul, si ma refer doar la obiect si nu implic politicul. Ma refer la gustul campenesc al evenimentului, al sarbatoririi evenimentului Primavara de catre oamenii fara posibilitati de anvizajari ale unor agentii de turism care iti asigura plecari inspre destinatii mult mai calde decat camera de la bloc.
Par oare guevarist daca imi aduc aminte de taverna in care stateau proletarii lui Eminescu? Si nu am auzit ca marele poet sa fi fost cuprins in existenta utopiei despre ceaunul comun, el vorbind despre o stare. Si, asemenea lui, nici Ciprian Porumbescu, cel care a compus imnul primaverii, nu se adreseaza altora.
Acuma, in balubeala politica existenta spre distrugerea tarii, se critica orice mic inghitit de pe gratarul concurentei politice. Si ce este asa de rau ca mai dai cate ceva plebei, ceva palpabil si departe de prafurile aruncate peste instabilitatile unei nesigurante de guvernare a simplei existente?
In asemanarea evenimentului, Vanghelie este ironizat pentru initiativa. Ca tipul ploua din gura si aberatii este indemnul actualitatii. Dar asta nu stinge existenta si placerea momentului, luat dupa zile si zile de intunecime cotidiana.
Va place mai mult agatatul pe toate gardurile a portocaliului fara substanta? Adica micii dati prin pietele brasovene au fost ale c3elor trei roze? Mira-ma-si!
Si daca s-a trecut prin oras cu flamuri si slogane la obiect, ce este? Este o campanie pe fata, poate in incercarea de a exprima putin regret fata de combinarea cu pedelistii. Nu ca ar exprima neaparat regrete, dar pune la indoiala faptul. Si, normal, indeamna.
Si daca o punem la comparatie, traitul mai bine al lui Basescu nu egaleaza micul din stomac, chiar si daca acesta este scurt.
Din pacate nici micii, nici portocalele si nici galbenul unor exotice lamai liberale nu rezolva existenta romana. Dar pentru asta nu trebuie sa ironizam o sarbaoare inventata, istoric dovedit, de americani, si sa nu uitam de existenta celor oropsiti ai vietii, care nu pot dormi vesnic flamanzi.
Dan Bota