Invatamant brasovean la limita ofsaidului

Invatamant brasovean la limita ofsaidului

0 228

O bucurie pentru pedelistii care iubesc scolarizare pe unde cat mai scurte si de la mare distanta de scoala, cam cum s-a intelectualizat si primarul Brasovului, George Scripcaru.
Din toamna, in Brasov vor fi cu sase scoli mai putine decat in tocmai incheiatul an scolar. Si asta pentru ca o parte dintre ele vor fi comasate. Adica in loc sa se creeze spatii cat mai largi pentru luminarea mintii, se elibereaza acestea pentru bazaconiile unor interese dubioase
Normal, se dau exemple extreme, care nu sunt totusi concludente. Decizia a fost luata din cauza faptului ca, in municipiu si in judet, exista „numeroase” scoli care au efective de elevi sub limita admisã sau minime. „O scoala din judet avea doua clase de-a V-a. Una cu 9 elevi si una cu 11 elevi. Asta, ca sa iasa normele profesorilor”, a exemplificat prof. Dorel Agache, inspectorul general al IªJ.
Si nu se puteau comasa cele doua clase? Si nu este vorba de „o scoala din judet” fata de pretinsele „numeroase” scoli?

Din septembrie, Scoala Nr. 8 si Scoala Nr. 18 vor funcþiona impreuna, sub titulatura de Scoala Nr. 8, scolile 15 si 24 vor forma impreuna Scoala Nr. 15, cele trei ºcoli din Noua, respectiv 21, 29 ºi 9 vor fi o singura unitate de invatamant. La acestea se adauga Scolile 22 si 10, care sunt in aceeasi curte si care vor purta numele de ªcoala Nr. 2.
Din toamna apare Colegiul Tehnic de Transporturi, care reprezinta de fapt fuziunea dintre Grupul Scolar „Auto” si Colegiul Tehnic Feroviar, cu sediul la acesta din urma.
Prin urmare, o parte din personalul nedidactic si cel didactic-auxiliar isi va pierde locul de munca.

Este drept, avantajul cel mai mare pe care il va avea comasarea va fi utilizarea cladirilor fostelor scoli de catre unitatile de invatamant care, in momentul de fata, se confrunta cu retrocedarile si cu chiriile imense pe care le au de platit.
„Se platesc sume colosale pentru inchirierea unor spatii, iar altele sunt goale. De exemplu, la Liceul Silvic si la Honterus sumele sunt de ordinul miliardelor”, a spus Agache. Sa nu uite insa domnul Agache ca Honterusul a fost reparat cu bani din Germania, iar cladirea apartine sasilor brasoveni.
Tot din toamna, gradinitele care functioneaza la parterul blocurilor vor fi mutate, astfel incat copilasii sa aiba suficient spatiu pentru recreere si studiu.
Nu stiu cat de normale si eficiente vor fi aceste masuri, insa stiu ca schimbari radicale se fac in disperare de cauza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.