Home Homo Ecologicus Invăţaţii chinezi cunosteau orarul organelor… Organismul îţi trimite întreaga energie către...
Invăţaţii chinezi cunosteau orarul organelor… Organismul îţi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat.
S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se imbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6 Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima. Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.
ORA 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie).
ORA 8 Organismul tanjeste dupa „combustibil”. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
ORA 9 Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
ORA 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.
ORA 11 Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice (totusi, mai cu mila, va rog) dupa pofta inimii. Cu putin inaintea pranzului, inima si circulatia sanguina se afla in momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
ORA 12 S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc in forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati in fata unei ferestre deschise. ( Aerisiti foarte bine incaperile.) Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.
ORA 13 Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila incepe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.
ORA 14 Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.
ORA 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
ORA 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre in functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare in aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
ORA 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt in forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
ORA 18 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
ORA 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai tarziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja intr-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.
ORA 21 Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
ORA 22 Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
ORA 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita. Daca vrem sa fim frumoase, noi femeile, trebuie sa ne punem la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
ORA 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza „pentru maine”. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca intr-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie.
ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.
ORELE 23-01 Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03 Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afectiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul si vezica biliara fiind organe pereche, si cei suferinzi de afectiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05 Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciti sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.
ORELE 05-07 Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09 Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11 Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe si miere de albine (singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat.
ORELE 11-13 Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15 In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17 Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), si activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19 Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreuneaza activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanti alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul).
ORELE 19-21 Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat si cele aplicate extern).
ORELE 21-23 Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).