Investitiile BIO inseamna mii de joburi si o reducere la factura de...

Investitiile BIO inseamna mii de joburi si o reducere la factura de energie termica

0 241
Investitiile "Bio" prezinta o serie de avantaje, precum crearea a mii de locuri de munca, durabile pentru o perioada de 25 ani si un cost mai scazut al agentului termic pentru cetateni cu 30-50%, a declarat Ilias Papageorgiadis, presedintele ARBIO, in cadrul unei conferinte de presa.
"Vorbim despre o industrie care poate sa combine multiple efecte pozitive pentru economia Romaniei: Crearea a mii de locuri de munca, durabile pentru o perioada de 25 ani, un cost mai scazut al agentului termic pentru cetateni cu 30- 50%, un mediu mai curat, companii mai competitive, independenta energetica la nivel local, sute de milioane de euro din investitii straine directe si multe altele pe intreg teritoriul Romaniei", a spus Ilias Papageorgiadis.
Investitiile "Bio" includ multe tehnologii diferite, dintre care cea mai evoluata in Romania pana in prezent este Biomasa.
Avand mai mult de 1 milion de hectare de teren agricol neproductiv, milioane de hectare de paduri care necesita sa fie curatate anual plus o industrie puternica de procesare a lemnului, Romania are potentialul necesar pentru expansiunea acestui sector, se arata intr-un comunicat al ARBIO.
"Lasand la o parte problemele si provocarile cu care ne confruntam, avem deja mai mult de 40 MW de proiecte operationale si multe alte proiecte de biomasa dezvoltate. Vom lucra impreuna cu Guvernul Romaniei pentru a introduce categoria 'neproductiv' pentru terenurile agricole, pentru a promova toate investitiile sanatoase si pentru a explica avantajele lor cetatenilor, atragand astfel investitorii", a precizat presedintele ARBIO.
Un alt sector important al investitiilor "Bio" este cel de Biogaz, incluzand toate subcategoriile acestuia (digestie anaeroba, energie din deseuri etc). Acesta reprezinta unealta principala pentru fabricile alimentare si fermele de animale de la nivel European si mondial pentru a transforma o problema (deseurile) intr-o sursa de profit, pentru a angaja oameni si pentru a deveni mai competitivi. In acelasi timp, municipalitatile pot sa exploateze acest sector prin transformarea deseurilor organice in energie (energie din Deseuri) si restul sa-l recicleze.
"Biogazul transforma o problema intr-o solutie. Fabricile si fermele devin mai competitive, isi cresc profitabilitatea, angajeaza mai multi oameni si rezolva principala lor problema: deseurile. Municipalitatile pot de asemenea sa-si rezolve problema deseurilor, fara sa fie necesar sa foloseasca banii de la bugetul de stat. Investitiile de tipul 'energie din deseuri' reprezinta pentru ei sute de noi locuri de munca, scaderea cu 30- 50% a costului agentului termic pentru cetatenii sai, rezolvarea problemei in ceea ce priveste deseurile, independenta energetica si stabilitate plus multe alte avantaje", mai spune presedintele ARBIO. ARBIO reprezinta multe alte categorii ale investitiilor "Bio", cum ar fi Biodiesel, Bioetanol, Biometan, dar si Geotermal si Reciclare.
"Am considerat ca avand in vedere ca statul roman  include toate investitiile intr-o singura categorie, sa urmam acelasi model de asemenea si sa devenim vocea pentru acest sector, sa unim oameni decat sa-i despartim in grupuri mici" a declarat Papageorgiadis. ARBIO este legitimizată la nivel european în cadrul Asociatiei Europene pentru Biomasă (AEBIOM) si a Asociatiei Europene de Biogaz (EBA).
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.