Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro!!

Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro!!

0 486

Investițiile străine directe în România au crescut cu 99 de milioane de euro în noiembrie și au ajuns la 2,883 miliarde de euro după primele 11 luni din 2015, cu 761 de milioane de euro peste nivelul consemnat în perioada ianuarie – noiembrie 2014, reiese din datele publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).
”Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 2,883 miliarde de euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au înregistrat 2,973 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea negativă de 90 de milioane de euro (net)”, afirmă BNR.
În primele 11 luni ale anului 2014, investițiile străine directe au totalizat 2,122 miliarde de euro, din care participațiile la capital (inclusiv pierderea netă estimată) au însumat 2,364 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat o valoare negativă de 242 de milioane de euro (net).

Definitii06151942-126438026
Investiţiile străine directe reprezintă fluxuri financiare şi de resurse, care traverseazăgraniţele juridice şi economice ale statelor. Criteriul care deosebeşte investiţiile străine de cele interne este că investitorul şi receptorul au rezidenţe în diferite ţări. La fel reprezintă fluxuri financiare, ştiinţifice, tehnologice, informaţionale, echipamente, utilaje, experienţă managerială şiorganizaţională, care se plasează de către investitori în diferite ţări, receptoare de investiţii.

Scopul investiţiilor străine este obţinerea venitului. Prin urmare, investiţia străină directă reprezintă o relaţieinvestiţională de durată, între o entitate rezidentă şi o entitate nerezidentă; de regulă, implică exercitareade către investitor a unei influenţe manageriale semnificative în întreprinderea în care ainvestit.

În materialele Fondului Monetar Internaţional, investiţiile străine directe sunt definite ca fiind investiţiile efectuate pe termen lung de rezidentul unei ţări într-o întreprindere – rezident al altei ţări. Investiţiile pe termen lung presupun existenţa relaţiilor de lungă durată între investitor şi întreprindere şi influenţa considerabilă a investitorului asupra conducerii acestei întreprinderi

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.