Ionel Blanculescu: Romania va fi intr-o profunda criza economica pana in...

Ionel Blanculescu:
Romania va fi intr-o profunda criza economica pana in 2015

0 293

Romania va fi „intr-o profunda criza economica” pana in anul 2015, in conditiile in care din 2012 statul va incepe sa plateasca imprumutul de la Fondul Monetar International si de la celelalte institutii internationale, iar bugetul va fi extrem de restrictionat, considera consultantul financiar, Ionel Blanculescu. „Dupa cum analistii economici internationali ne anunta deja, urmatoarea criza care pe noi ne paste este in perioada anilor 2012-2013, peste un an – un an si ceva. Vom intra intr-o criza groaznica si se va numi criza datoriilor. In anii 2012-1013 vom incepe sa platim acest impumut de la FMI, sa-l rambursam, iar sumele vor ajunge la 5-5,4 miliarde de euro pe an (…). Binenteles, celelalte nevoi vor face in asa fel incat bugetul sa fie atat de restrictionat, incat noi vom considera, asa cum am mai previzionat si eu, ca pana prin 2015 vom fi intr-o profunda criza economica. Anii urmatori, ca si anul acesta, vor fi ani foarte grei in conditiile non-inteligentei economice care caracterizeaza politica economica a Romaniei”, a declarat duminica, la un post privat de televiziune, presedintele-director general al firmei de consultanta si investigatii financiare Business Intelligence, Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea Autoritatilor de Control.

Statul un aspirator de ani
Acesta considera ca statul in Romania a devenit un aspirator de bani. „El nu poate exista fara sa aspire continuu bani pentru ai redistribui pe pensii, salarii, pe cheltuieli exorbitante precum lucrari si achizitii publice. In tot acest context nu se pune problema generarii de venituri proprii. Romania trebuie sa genereze venituri, trebuie sa existe crestere economica pentru ca numai asa se va vedea intr-un an sau doi si o crestere a veniturilor populatiei. Altfel, numai din imprumuturi, din punctul meu de vedere, Romania duce o politica economica perdanta”, a explicat Blanculescu.
Potrivit acestuia, deturnarea atentiei de la subiectele principale in alte directii de catre statul roman reprezinta un fenomen propriu altui tip de economie, nu a celei de piata.
„(…) In aceasta perioada in care statul aspira foarte multi bani de pe piata si deregleaza toate sistemele interne ale pietei romanesti, se intampla si un fenomen care ar fi trebui sa fie strain economiei de piata… Este propriu altui tip de economie, si anume se deturneaza atentia din partea statului de la subiectele principale, in alte directii (…)”, a precizat consultantul financiar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.