Isarescu intre brand si eticheta

Isarescu intre brand si eticheta

0 238

„S-a uitat ca integrarea in Uniunea Europene e un proces mult mai complicat. Multi au crezut ca daca am intrat in UE, vom trai ca in UE. Greseala asta poate fi fatala, pentru ca transmite un mesaj eronat, inclusiv la nivelul lipsei de vointa care se poate manifesta. Integrarea inseamna lupta cu concurenta europeana care vedeti ca e nemiloasa si mai inseamna o dorinta de schimbare pe care nu intotdeauna societatea o accepta” a declarat vineri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, la o conferinta organizata de revista Top Business, dedicata brandurilor romanesti.
Tot timpul schimbarea este dureroasa, a mai spus Israescu. „Atunci cand BNR a tiparit primele bancnote, inclusiv Eminescu a scris ca e o escrocherie, iar banii de hartie erau numiti “caradele”, in sens peiorativ”, a explicat guvernatorul, adaugand ca integrarea se face prin competitivitate si munca. Atunci cand vom intra cu branduri proprii pe piata europeana vom putea vorbi despre o recunoastere a brandurilor noastre”, a conchis Isarescu.
BNR a mai anuntat ca seminarul de vineri incheie ciclul de manifestari dedicate celor 130 de ani de la infiintare.
Cele mai importante declaratii ale Guvernatorului BNR:
• Ca sa avem un brand de tara trebuie sa avem in interiorul tarii mai multe branduri.
• Cea mai buna legatura intre brand si o buna reputatie trebuie sa avem competitivitate.
• Competitivitatea e emblema sub care trebuie sa ne dezvoltam in urmatorii 10 ani;
• O parte a redresarii economice o reprezinta consolidarea unor nume romanesti, a unor branduri, in esenta lor simboluri de competitivitate si performanta din partea Romaniei;
• Redresarea economiei se face pe cu totul alte baze decat ceea ce s-a intamplat in ultimii 10 ani;
• Ca sa avem un brand de tara trebuie sa avem in interiorul tarii multe nume puternice, multe branduri. Urmatorii 10 ani trebuie dominati de acest lucru, de competitivitate;
• Antreprenorii romani trebuie sa dezvolte produse si servicii performante si pe baza acestora sa dezvolte branduri distincte, reputate si puternice. De multe ori se intampla invers: se incepe cu eticheta.
• La noi, se pune mai intai eticheta si abia dupa aceea te preocupi de ceea ce e in sticla. Preocuparea noastra nu este sa vindem etichete, ci trebuie sa avem mare grija de ceea ce punem in interiorul sticlei. Eticheta coloreaza si infasoara, dar produsul e in interior.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.