Jeleul de la Dr. Oetker este INTERZIS copiilor agitati

Jeleul de la Dr. Oetker este INTERZIS copiilor agitati

0 182

Jeleul este un „ceva dulce” extrem de apreciat de cei mici. Daca ne uitam la definitia dulciurilor, jeleul este un amestec cu consistența de gel, obținut din zaharuri și sucul si/sau extractele apoase din unul sau mai multe tipuri de fructe.
Acest desert pare destul de inofensiv, insa daca citim eticheta celor comercializate pe piata romaneasca, descoperim ca acest produs poate deveni cel mai mare dusman al sanatatii celor care il consuma.
Jeleu cu gust de vinarita (sinziene de padure) de la Dr. Oetker este un produs realizat din apa si coloranti azoici care nu ar trebui consumat de nici un copil. De pe eticheta lui citim urmatoarele ingrediente: apa, zahar, gelatina, acidifiant acid citric E 330, aroma, coloranti galben de chinolina E 104, albastru patent V E 131, Galben Orange S E 110. Valoarea energetica este de 94 kcal.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de Jurnalul National, descrie produsul analizat: “Jeleu cu profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de zaharoza, cu index glicemic foarte ridicat, solicitant pentru pancreasul endocrin”.
Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de hiperuricemie (guta), supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli ale colagenului, celor cu alergii, persoanelor suferinde de astm, de dermatite, de cancer, de maladii neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson).
E 110, galben portocaliu, este unul dintre cei mai periculosi coloranti, el putand provoca alergii, congestie nazala, astm, bronhoconstrictie, disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice.
Albastru patent E 131 este tot un colorant artificial care poate provoca dermatite si purpura si are potential cancerigen.
Jeleul este interzis copiilor si suferinzilor de sindrom ADHD (hiperactivitate si deficienta de concentrare). Cei care sufera de diabet vor consuma jeleul analizat numai cu avizul medicului curant, tinand cont de aportul de glucide cu index glicemic foarte ridicat adus de produs.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.