Joc stramosesc la Crucea Musicoiului
Sarbatoarea fost respectata cu sfintenie si anul acesta de Junii brasoveni. Junii tineri si-au adus junitele imbracate in straiele de sute de ani si au incins hora junilor dar si alete jocuri popualre raditionale. Nu putea lipsi nici celebrul aruncat al buzduganului
Sarbatoarea fost respectata cu sfintenie si anul acesta de Junii brasoveni. Junii tineri si-au adus junitele imbracate in straiele de sute de ani si au incins hora junilor dar si alete jocuri popualre raditionale. Nu putea lipsi nici celebrul aruncat al buzduganului.
Jocul stramosesc de la crucea Musicoiului este organizat de catre Junii Curcani pentru tinerii de „ pe Coasta” care reprezinta zona cuprinsa intre strazile Curcanilor- Prundului-Saftu pana la interesectia cu Pajistei.
Crucea Mosoiului este una dintre cele mai vechi cruci din Schei, datand din anul 1761. In ziua de Sanpetru la Crucea Musicoiului are loc jocul tinerilor de pe Coasta la care uneori sunt admisi si tineri din zonele invecinate din Schei, dat fiind faptul ca multi sunt rude sau prieteni cu cei de pe Coasta. Organizarea jocului este similara cu ceea ce se petrece la alte jocuri, iar cu o zi inainte de joc in fata Crucii a fost amplasat un brad de vreo 4-5 metri inaltime, care este adus de catre tineri si fixat in pamant.
Platoul din proximitatea Crucii unde a avut loc jocul se afla pe dealul Gorita, in locul numit la Cruce permitand participantilor sa aiba o perspectiva deosebita asupra imprejurimilor si orasului. Momentele organizarii acestui eveniment deosebit din viata Junilor tineri din zona de pe Coasta si nu putea lipsi nici hora cu aruncarea buzduganului.
Vifor Rotar