Jumatate din spitalele aflate in subordinea CJ nu au cladirile intabulate

Jumatate din spitalele aflate in subordinea CJ nu au cladirile intabulate

0 460

In 3 din cele 6 spitale pe care le administreaza, forul judetean nu poate face deocamdata investitii cu bani publici: este cazul unei parti din curtea Spitalului Clinic de Urgenta, Spitalul de Pediatrie si Spitalul Marzescu

In 3 din cele 6 spitale pe care le administreaza, forul judetean nu poate face deocamdata investitii cu bani publici: este cazul unei parti din curtea Spitalului Clinic de Urgenta, Spitalul de Pediatrie si Spitalul Marzescu.
Pentru a beneficia de fonduri europene pentru investitii, Consiliul Judetean trebuie sa aibe o cale legala prin care sa le detina – fie administrare, fie proprietate fie concesiune. In prezent, Spitalul de copii se afla in proces de intablare, la incheierea caruia spitalul ar putea beneficia de invstitii de 10 milioane de euro, bani europeni.
Cea mai clara situatie o are Maternitatea, ale carei cladiri si teren se afla in proprietatea judetului.
Potrivit lui Adrian Gabor, vicepresedinte al Consiliului Judetean, in Spitalul de Neuropsihiatrie, Spitalul de Infectioase, Spitalul Judetean se vor face in urmatoarea perioada investitii atat din fonduri europene cat si din fondurile proprii ale CJ.spital copii
Situatia juridica neclara a spitalelor brasovene i-a tulburat si pe membrii Comisiei de Sanatate din Consiliul Judetean, care s-au documentat temeinic pe subiect si au luat-o putin …. pe aratura.
Mai precis pe fanete, dupa ce consilierul judetean Mariana Sebeni Comsa, a fost mandatat sa comunice presei ca unul din imobilele Spitalul de neuropsihiatrie figureaza in documentele cadastrale ca faneata. Informatia este contrazisa de conducerea judetului Tot vicele Gabor a explicat ca terenul Spitalului de Neuropsihiatrie este al Consiliului Judetean; in prezent se face o comasare, pentru legalizarea cladirilor, construite inainte de 1958, pentru a face posibile investitii pe fonduri europene.
Vicepresedintele Gabor a precizat ca exista o „faneata”, insa aceasta este la Timisul de Sus, unde era un sanatoriu care a apartinut spitalului brasovean, pana in 2014, cand a fost preluat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.