Ketchup-ul Aro contine doar … apa!

Ketchup-ul Aro contine doar … apa!

0 366

Mancarea „nesanatoasa”, tip burgerul american, are un ingredient indispensabil: ketchup-ul. Fie ca este vorba de un simplu sandwich, pizza sau cartofi prajiti, toate acestea au nevoie de sosul de rosii care poate fi dulce sau picant, dupa gust.
Multe dintre aceste ketchup-uri au in compozitie o serie de E-uri care-i dau acel gust deosebit, artificial, dar atat de cautat de cei pasionati de junk food.
Daca doriti un ketchup de calitate, trebuie sa fiti atenti la firma care-l produce. In urma unor analize de laborator, s-a constatat ca ketchupul dulce Aro contine foarte putina paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor.
Cumparand acest produs, dati bani pe apa, crezand ca ati achizitionati ketchup. Nu ar fi atat de grav, daca nu ar avea in compozitie si aditivi alimentari care pun in pericol sanatatea.
Conservantii, benzoat de sodiu E211 si sorbat de potasiu E202, au o serie de efecte adverse. E211 are o doza zilnica admisa de 5 mg/kg corp, stabilita de JEFCA (forul mondial care reglemeteaza utilizarea aditivilor alimentari). Ben¬zoatul de sodiu poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentare (ADHD). Mai mult, poate provoca urticarie si agraveaza crizele de astm.
E211 este incriminat in aparitia unor boli legate de ADN, Parkinson si alte boli neuro-degenerative, dar mai presus de toate grabeste procesul de imba¬tra¬ni¬re, in general. Sorbatul de potasiu poate provoca astm, alergii, iar doza zilnica admisa pentru acesta este de 25 mg/kg corp. Amidonul modificat din porumb poate afecta buna functionare a siste¬mului digestiv, provocand chiar si ulcer.
Analiza acestui produs a fost realiazata de profesor doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, care atrage atentia ca produsul analizat contine o cantitate mare de sare. De aceea, ii atentioneaza pe consumatori ca doza zilnica recomandata este de 6 g de sare. Depasirea acesteia duce la aparitia hipertensiunii si a bolilor de inima si de rinichi.
Asa ca, inainte de a pune pe ketchup in mancare, cititi cu atentie eticheta!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.