Laura Georgescu – prima femeie ce va conduce CNA
Laura Georgescu, desemnata membru CNA la propunerea guvernului, a fost aleasa, presedinte al forului audiovizual, in cadrul unei sedinte care nu a avut regim public si in care voturile membrilor au fost secrete. Daca va fi validata de plenul Parlamentului, Laura Georgescu (in foto; sursa www.paginademedia.ro) va fi prima femeie numita presedinte CNA. Tot in sedinta de astazi, Rasvan Popescu, seful de pana acum al Consiliului, a fost alea vicepresedinte interimar.
-
Potrivit CV-ului prezentat vineri pe site-ul CNA, Laura Georgescu a absolvit Facultatea de Matematica in 1990 si a lucrat ca profesor de matematica pana in 1995.
-
Din 1994 s-a angajat la TVR, ca redactor de rubrica si coordonator la TVR International. Din martie 1997 pana in iunie 1999 a fost director executiv la "Mihai Tatulici Production", ocupandu-se de productia TV pentru emisiuni precum "Audienta Nationala" si "Am intalnit si romani fericiti" la Pro TV. A fost si co-producator la "Operatiunea Pro NATO – Misiune Posibila". Apoi, pana in 2001, a fost producator executiv al emisiunii "Chestiunea zilei", realizata tot la Pro TV de Florin Calinescu, iar pana in 2003 a coordonat mai multe emisiuni la acelasi post de televiziune, printre care "Pro Vest" (Bogdan Chiriac), "Gandeste liber" (Lucian Mandruta).
-
In timpul guvernului Nastase, devine consilier in cadrul Corpului de Control al Guvernului – Cancelaria Primului-Ministru, avand ca responsabilitati "indeplinirea atributiilor prevazute de Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public", relatii media, cooperarea cu OLAF. A lucrat in aceasta pozitie pana in 2005, cand a devenit consilier relatii mass-media la Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF).
Laura Georgescu fusese numita pe 30 octombrie membru titular al CNA, cu un mandat de sase ani, de plenul reunit al Parlamentului. Ea fusese propusa membru al Consiliului de catre guvern. Potrivit Mediafax, la sedinta comuna a comisiilor de cultura din Parlament din 23 octombrie, Laura Georgescu a spus ca:
-
intre 1992-2003 a pus bazele TVR International alaturi de Felicia Melescanu si a colaborat cu Florin Calinescu la emisiunea "Chestiunea zilei"
-
din 2003 "am intrat in comunicare si relatii mass-media in administratia publica centrala si, timp de zece ani, la Guvernul Romaniei, am facut comunicare cu Oficiul European de Lupta Antifrauda de la Bruxelles, am realizat foarte multe transmisiuni in direct pe Comunicare, pe Fonduri Europene" (n.red.: Laura Georgescu a fost consilier la Departamentul pentru Lupta Antifrauda; este casatorita cu Marius Georgescu, angajat SRTv)
Potrivit Mediafax, daca la votul pentru presedintele CNA nu au existat probleme, membrii CNA nu au ajuns la un acord pentru alegerea vicepresedintelui CNA – unde au avut de ales intre Rasvan Popescu si Lorand Turos, iar in urma votului s-a decis ca Rasvan Popescu sa fie vicepresedinte interimar pana la urmatoarea sedinta a Consiliului, la inceputul anului viitor. Noua componenta a CNA, care si-a intrat in atributii la sfarsitul acestei luni, a fost validata de Parlament pe 30 octombrie. Din CNA au iesit Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Mircea Valeriu Deaca si Constantin Dutu; au intrat Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda si Florin Gabrea. Mandatele lui Rasvan Popescu si Lorand Turos, aflati la sfarsit de mandat, au fost innoite. Configuratia politica a CNA in noua formula:
-
Laura Corina Georgescu – propusa de Guvern,
-
Rasvan Popescu – propus de grupul parlamentar PSD (pentru mandatul de pana acum fusese nominalizat de Senat la propunerea PNL),
-
Maria Monica Gubernat – PSD,
-
Viorel Vasile Buda – PNL,
-
Cristina Trepcea – nominalizata de Camera Deputatilor (la propunerea PSD) in 2008,
-
Christian Mititelu – propus de Guvernul Tariceanu (2008),
-
Mihai Malaimare – propus de Guvernul Tariceanu (2008),
-
Florin Gabrea – propus de Presedintie,
-
Narcisa Iorga – Presedintie (propusa in 2008),
-
Valentin-Alexandru Jucan – propus de Senat (la propunerea PDL) in martie a.c.,
-
Lorand Turos – nominalizat de Senat (la propunerea UDMR) – martie a.c., validat din nou in toamna.