Leacuri babesti cu efecte maxime

Leacuri babesti cu efecte maxime

0 344

?


·???????? Pentru durerile de urechi se foloseste un catel de usturoi, introdus cu atentie in conductul auditiv. (Sa nu fie prea mic, ca sa fie scapat inauntrul urechii.)


·???????? Pentru bataturi, dupa baie, dupa taierea a ceea ce se poate, se pune pe batatura o felie de usturoi, se leaga si se lasa pana a doua seara, cand se repeta operatiunea. In cateva zile batatura va iesi cu usurinta.


·???????? Pentru durerile de dinti, se mesteca seara, dupa ce va spalati, o bucatica de busuioc uscat, pana se face ca o pasta. Se dirijeaza cu limba sau degetul la locul cu pricina si se lasa acolo toata noaptea. Saliva rezultata nu se scuipa, ci se inghite. Dimineata vom avea placuta surpriza a disparitiei durerii. Daca mai persista, se poate relua operatia si in cursul zilei, dupa masa, si dupa spalatul dintilor.


·???????? Extract macerat de aloe, pentru cicatrizarea ranilor ulcerale ale stomacului si a hemoroizilor, tonic stomacal, pofta de mancare, stari de oboseala, stari neurotiforme. Frunzele proaspete de aloe, in varsta de 3-5 ani, se trec prin masina de carne. La 750 g frunze se adauga 125 g miere de albine (de mai), 1750 ml vin rosu (din struguri de vie, producatoare, nu nobila, ca acestia sunt stropiti) si zeama de la 10 lamai. Amestecul se pune intr-un vas si se tine 5 zile la loc racoros si intunecos, apoi se strecoara. Tratament: se iau 1-2 lingurite cu o ora inainte de mese, timp de 1-2 luni. In bolile vechi, tratamentul dureaza de la 6 luni la 1 an si tine o viata, daca nu se fac excese alimentare si bahice.


·???????? Tulburari de somn.Cu cat avem picioarele mai reci, cu atat ne va fi mai greu sa adormim, se arata intr-un studiu efectuat la Clinica universitara de psihiatrie din Basel. In consecinta, o baie calda la picioare, pe langa faptul ca ne relaxeaza, combate si tulburarile somnului. Acelasi rezultat se poate obtine si cu o pereche de sosete ude, leacul traditional al lui Kneipp. La inceput ele ingusteaza vasele de sange, insa dupa 20-30 de minute le dilata, producand o senzatie de caldura.


·???????? Mod de utilizare: Sosete ude – Incalziti-va picioarele intr-un lighean cu apa calda. Inmuiati o pereche de sosete in apa rece, stoarceti-le si trageti-le in picioare. Mai puneti peste ele si niste sosete calduroase de lana.


·???????? Baia la picioare cu faina de mustar – Amestecati doua linguri de faina de mustar intr-o galeata cu apa fierbinte, tineti picioarele in ea cam zece minute si dupa aceea spalati-le cu apa calda.


·???????? Riscuri si efecte secundare: Intrebuintata imprudent, faina de mustar poate provoca arsuri pe piele. Nu prelungiti baia mai mult de 15 minute, iar daca observati ca pielea s-a inrosit, intrerupeti pe loc procedura. Baile cu faina de mustar sunt contraindicate atunci cand aveti leziuni pe laba piciorului sau pe gambe.


·???????? Raceala.


Ceai din flori de soc. Hipocrate a descris actiunea terapeutica a socului, iar in Evul Mediu, Hildegard von Bingen i-a pretuit si ea puterea tamaduitoare. Medicina naturista cunoaste numeroase intrebuintari ale socului (respectiv, ale malinului negru). Rezultate bune s-au obtinut cu ceaiul preparat din flori de soc in tratarea racelilor. Uleiurile eterice continute in aceste flori au actiune dezinflamatoare si expectoranta. Mod de utilizare: Se toarna circa 150 mililitri de apa in clocot peste doua lingurite de flori, se lasa cinci minute sa infuzeze si apoi se strecoara. Se bea de mai multe ori in cursul zilei. Mai ales in a doua jumatate, se recomanda o cana sau doua, cat mai fierbinte.


????????? Supa de gaina.Medicul internist Stephen Rennard si colegii sai de la Nebraska Medical Center au organizat un experiment in laborator, pentru a verifica daca supa de gaina isi justifica reputatia de principal leac traditional contra racelii in America. Ei au pregatit o supa dupa reteta primita de la bunica unuia dintre cercetatori si au urmarit efectul intr-o eprubeta. Au constatat o reducere a mobilitatii anumitor globule albe din sange, care sunt responsabile pentru unele simptome ale racelii, cum ar fi inflamarea mucoaselor. Desigur ca observatiile facute in laborator nu constituie o dovada ca supa ar avea o actiune similara in organismul uman. Totusi, milioanele de bunici au dreptate – o supa fierbinte ne face bine cand suntem raciti. Mod de utilizare: Se pune o gaina in apa rece si se da intr-un clocot, dupa care se lasa sa fiarba la foc mic minimum doua ore si jumatate. Timpul indelungat de fierbere este o conditie indispensabila a eficacitatii terapeutice, probabil ca numai in acest mod pot fi extrase din gaina substantele active. Celelalte ingrediente sunt importante pentru gust, nu insa si pentru efectul supei. Mancati o farfurie sau doua, cat de fierbinte se poate.


????????? Ceai de ceapa. Zeama de ceapa actioneaza impotriva germenilor patogeni ca un antibiotic natural, datorita aliinei, o substanta care, in contact cu oxigenul, se transforma in alicina. Reteta: Taiati marunt o ceapa si fierbeti-o aproximativ cinci minute, strecurati fiertura si lasati-o sa se raceasca pana la temperatura la care o puteti bea. Apoi indulciti ceaiul cu putina miere si beti-l cu inghitituri mici. Dupa asta, bagati-va in pat si transpirati.


·???????? Amigdalita si febra?: compresa rece cu lamaie ajuta in amigdalitele cu temperatura, in special la copii. Mod de utilizare: Se amesteca o lingura de zeama de lamaie intr-un sfert de litru de apa. Se inmoaie un servet, se preseaza usor pentru a indeparta surplusul de lichid si se aseaza in jurul gatului. Se lasa sa actioneze cam o ora. Dupa aceea, zona gatului se va tine la caldura.


·???????? Dureri in gat. Cataplasma cu cartofi cruzi. Cataplasmele cu cartofi dezinflameaza si calmeaza durerile. Mod de utilizare: 500 grame de cartofi se fierb bine in coaja, dupa care se pun intr-un servet sau un saculet de in si se zdrobesc. Pentru a evita arsurile, se infasoara mai intai gatul intr-un prosop, iar cartofii se aseaza deasupra. Se lasa sa actioneze pana cand cartofii s-au racit.


·???????? Infectii urinare. Suc de merisor?: sucul de merisor, baut cu regularitate, reduce cu 50% frecventa infectiilor urinare la femei. Se presupune ca ar scadea capacitatea bacteriilor de a se fixa in peretele vezicii urinare. Mod de utilizare: Se ia cate o lingura de suc de merisor, de trei ori pe zi.


·???????? Tuse si alte afectiuni ale cailor respiratorii. Inhalatiile cu aburi fierbinti au mai multe efecte benefice. In functie de ceea ce punem in apa, ele au actiune sudorifica (musetel), antiinflamatoare (musetel, salvie), expectoranta (cimbru, mirt), bactericida (cimbru, salvie, musetel) sau antispastica la nivelul bronhiilor (cimbru). Se procedeaza astfel: se pune intr-un castron un pumn de plante uscate, la alegere – flori de musetel, cimbru, salvie sau mirt -, si se toarna deasupra apa clocotita, dupa care se lasa cateva minute sa infuzeze. Apoi se acopera capul si castronul cu un prosop mare si se inspira aburii. ani.


·???????? Dureri de genunchi. Cataplasma cu seminte de schinduf. ?Intrebuintate extern, semintele de schinduf au actiune antiinflamatoare si analgezica. Mod de utilizare: 50 grame de seminte de schinduf se fierb cinci minute intr-un sfert de litru de apa. Se obtine un terci, care se intinde pe o panza de in. Il puteti folosi, dupa cum doriti, atat fierbinte, cat si rece. Daca simtiti nevoia de caldura – cum se intampla in cazul artrozei -, puneti cataplasma in jurul genunchiului cat de fierbinte o puteti suporta. Daca insa aveti o senzatie de fierbinteala in genunchi – ca, de pilda, la artrita -, folositi cataplasma rece. Pentru aceasta, lasati mai intai terciul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi tineti un timp cataplasma in frigider (nu in congelator). Indepartati imediat cataplasma, daca vi se irita pielea si apar mancarimi sau usturimi.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.