Legea parteneriatului public-privat, adoptata de CD

Legea parteneriatului public-privat, adoptata de CD

0 236

Deputatii au aprobat, luni, cu 261 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si doua abtineri proiectul de lege privind parteneriatul public-privat.
Initiativa are ca obiect de reglementare simplificarea procedurilor de parteneriat public-privat. „Parteneriatul public-privat constituie premisa asigurarii coerentei aplicarii unor programe si transparentei realizarii lor. In acelasi timp, parteneriatul contribuie implicit la intarirea sistemului de guvernare si la dezvoltarea locala. De asemenea, parteneriatul public-privat poate constitui in anumite momente economice critice, inclusiv in cel pe care il depaseste Romania, una dintre principalele surse de dezvoltare economica sau de mentinere a unui grad de dezvoltare constant de creare de locuri de munca sau de mentinerea unei rate scazute a somajului, de creare de resurse bugetare constante si sigure, atat la bugetele locale, cat si la cel central”, potrivit Guvernului.
Actul normativ instituie cinci tipuri de parteneriate, pe o perioada de maximum 49 de ani, dar prevede si posibilitatea incheierii altor tipuri de contracte, cu conditia respectarii legii. In cadrul acestor parteneriate, investitorul poate sa-si asume proiectarea si constructia unui bun cu posibilitatea perceperii unor tarife care sa asigure costurile intretinerii bunului si un profit rezonabil ori preluarea unui bun existent in contract de leasing, cu posibilitatea prestarii unor servicii aducatoare de venituri.
Propunerea a fost adoptata pe 5 mai de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.