Liberalii au dat start la jihadul politc – Paleologu si Bodea, propusi...

Liberalii au dat start la jihadul politc – Paleologu si Bodea, propusi pentru excludere!

0 390

Suspiciuni de blat –  candidati liberali ar fi fost sabotati de propriile organizatii din capitala
Liderii PNL de la filialele de sector, cu exceptia Ancai Boagiu (Sectorul 2), si-au dat demisia ca urmare a rezultatelor alegerilor. Potrivit unor surse din partid, atat la sectorul 1 cat si la sectorul 2, candidatii la primarii – Alexandru Nazare si Dan Cristian Popescu – ar fi fost „tradati” de propria organizatie pentru a nu iesi invingatori.

De altfel, atat la Sectorul 1 cat si la Sectorul 2 s-au inregistrat cereri de renumarare a voturilor pentru primar – din partea lui Clotilde Armand, respectiv Dumitru Pelican, acuzandu-se neregului.
Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca sustine demersul lui Pelican, adaugand faptul ca observatorii PNL „ar fi trebuit sa fie mai atenti” in sectiile de vot.
Intre timp, USB a anuntat ca va contesta la BEC decizia Biroului electoral al Sectorului 1 de a respinge renumararea voturilor.
Pe de alta parte, surse din partid au precizat ca reprezentantii PNL, cei care se ocupa cu supravegherea proceslui de votare si a numararii voturilor, au fost alesi exclusiv de liderii de filiale, in cazul de fata Mihai Voicu si Anca Boagiu.
Boagiu este singurul sef de filiala care nu a vrut sa demisioneze, solicitand sa aiba intai o consultare cu Biroul Politic al sectorului, in timp ce Voicu a cerut si demisia secretarului general Ilie Bolojan.
Voicu a sustinut ca Bolojan „nu a performat, a lipsit cu desarvasire din aceasta campanie”, si a precizat ca inca nu au primit vreun raspuns la solicitarea de demisie de la Bolojan.anca B. 2
Va reamintim ca la Sectorul 1 alegerile au fost castigate de Dan Tudorache (PSD), iar la sectorul 2 de Mugurel Toader, tot PSD.

Sedinta-maraton la PNL – Paleologu si Bodea pe faras
Maraton liberal, sedinta Biroului Politic National al PNL s-a incheiat dupa 5 ore si jumatate,
timp in care reprezentantii fiecarei organizatii din tara si-a pus poza cu rezultatelor alegerilor locale, iar Alina Gorghiu si Vasile Blaga cica si-au luat notite.
Liderii de la filialele de sector care si-au dat demisia si care i-au cerut miercuri dimineata demisia si secretarului general Ilie Bolojan, in frunte cu Mihai Voicu, acuzandu-l ca nu s-a implicat in campanie, au renuntat la acest demers si-au cerut si scuze in sedinta, potrivit surselor liberale. Mai mult, in sedinta s-a dat un vot de incredere pentru Bolojan, la solicitarea acestuia, pana la alegerile parlamentare.
Ulterior, la declaratiile date presei, intrebat de ce a spus intr-o sedinta restransa dimineata ca va lua in calcul demisia cand i-o va cere Emil Boc, Bolojan a explicat ca a facut acest lucru pentru ca „te gandesti serios” la demisie atunci cand ti-o cere „cineva cu rezultate”, insa e greu sa iti ceara demisia persoane care au avut rezultate lamentabile”.
Bolojan a explicat ca in urmatoarea perioada trebuie numite conduceri unice la cele 19 filiale din 47 care au ramas cu conduceri bicefale (PDL- PNL) si sa se gaseasca o oferta pentru Bucuresti.
„Eu am acceptat sa ocup aceasta functie in asa fel incat sa imi arat respectul fata de partid” care i-a permis sa fie prefect, pozitie din care a putut candida la primaria Oradea. „Dorinta mea este sa fac ceea ce trebuie pentru ca partidul sa performeze”.
„Cand impui o anumita disciplina fiscala e normal sa apara nemultumiri,”
a mai spus el, referitor la cererile de demise venite din partea lui Mihai Voicu si celorlalti sefi de filiale de la sectoare. Sub conducerea lui Bolojan, PNL a reusit sa achite si sa esaloneze datoriile.
In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, in maxim doua saptamani. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul inainte de sedinta erau Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi.

„PSD ramane adversarul nostru” si principalul vinovat ca liberalii au pierdut tot in capitala
„Nu am castigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal” a sintetizat Blaga.
Cei doi au explicat ca in sedinta s-a discutat si raportarea la guvernul Dacian Ciolos cu care vor avea cel mai probabil o intalnire saptamana viitoare. Ei s-au aratat nemultumiti de faptul ca exista judete in care inspectori scolari sau prefecti s-au implicat in campania electorala. 
La sedinta BPN si-a anuntat demisia si Anca Boagiu de la filiala sector 2, singura care refuzase initial sa faca acest lucru.
In plus, deputatul Cezar Preda a propus excluderea a doi membri PNL – Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, Preda nefiind insa singurul care a sustinut acest demers. Nu este clar daca un vot privind excluderea celor doi va avea loc se va da in organizatiile din care fac parte sau in aceasta sedinta.

Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, raspunde intrebarilor reporterului Mediafax, miercuri, 7 ianuarie 2008. Ministrul Culturii a declarat ca nu considera ca Ordonanta de urgenta nr. 230/2008, care interzice cumulul pensiei cu salariul in sistemul public, ii va scoate pe actorii pensionari din circuitul spectacolelor, acestia putand ramane colaboratori ai teatrelor de stat. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Paleologu a criticat in repetate randuri deciziile luate de  PNL in campania pentru primaria Bucuresti, inclusiv pe Mircea Ionescu Quintus, in timp ce Bodea a atras atentia in ultimele zile dupa ce a afirmat pe Facebook ca „nu mai accepta dictatura in PNL”, ca PNL „nu este partidul lui Iohannis” si ca s-a saturat sa mai taca. Miercuri, Bodea a scris pe Facebook ca se impune organizarea unui congres.
In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, prob  abil saptamana viitoare. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul sunt Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi. Lui Busoi i-au fost delegate atributiile de catre Predoiu pana la numirea unui nou sef.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, miercuri, ca liberalii au facut sesizari la Ministerul Afacerilor Interne si la Cabinetul Primului Ministru cu privire la implicarea unor persoane cu functii in administratia centrala in campania electorala.
„Sunt foarte multe situatii din judete ca Olt, Giurgiu si multe altele. (…) Este nefiresc sa ai cu o luna inainte de campanie mii de vize de flotant in localitati unde (…) nu se mai mutase picior de om de nu stiu cata vreme. E important ca cei care gestioneaza MAI, Evidenta Populatiei, sa faca un control riguros. Nu spun altceva decat ca e anormal sa se implice cei care au functii in administratia centrala in campania electorala. Exemple sunt cu zecile: inspectori scolari care sunt membri PSD care se implica in campanie, prefecti care au fost implicati in campanie electorala. Am sesizat aceste cazuri catre Cabinetul Primului Ministru”, a declarat Gorghiu, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL, potrivit Agerpres.
Ea a precizat ca exista multe astfel de sesizari venite de la filialele partidului din teritoriu.
„Le cerem o analiza riguroasa si acolo unde se va demonstra ca au participat in campania electorala favorizand candidatii PSD, acolo se impune demisia si o vom cere”, a adaugat Gorghiu.

PNL fata de Guvernul Ciolos – blandete si toleranta

„Au fost colegi care au spus ca ar trebui sa ne asumam sustinerea Guvernului trup si suflet pentru ca e Alina Gorghiu si Vasile Blaga ste un guvern care in perceptia publica este al PNL. Majoritatea colegilor nostri – si marturisesc ca am avut aceeasi opinie – a fost aceea de sustinere a Guvernului Ciolos, daca ne coordonam pe temele mari pe care PNL le are si pe care intr-un viitor apropiat le va propune Guvernului pentru a fi sustinute. Nu ne punem problema sa atacam cu orice pret, asa cum face PSD, Guvernul Ciolos in conditiile in care are un viceprim-ministru in cadrul acestui Guvern, in conditiile in care 90% din administratia centrala este plina de pesedisti”, a mai spus Alina Gorghiu.
Ea a afirmat ca saptamana viitoare liberalii vor incerca sa aiba o discutie cu premierul Dacian Ciolos in care vor fi abordate „teme de interes pentru societatea romaneasca”, precizand, insa, ca nu a fost inca stabilit nimic in acest sens.
„A ataca in permanenta Guvernul doar pentru ca asa castigi capital electoral nu e pe agenda noastra. Cautati la PSD genul acesta de comportament. Insa atunci cand sunt derapaje ale Guvernului, cand sunt nerealizari ale Guvernului, sunt doua situatii: fie ele isi au cauze la fostul guvern, pentru ca sa nu uitam ca de sase luni de zile functioneaza Guvernul Ciolos, nu de un an, nu de doi, nu de zece. Cazul subventiilor in agricultura. Stiti foarte bine, cauza nerealizarii acestor subventii, netransmiterii subventiilor catre agricultori e generata de guvernul si de ministrul anterior. Sau situatii in care aceste nefunctionalitati apartin guvernului in functie si il criticam fara sa avem retineri. Am facut-o nu data”, a conchis Gorghiu.BLAGA 3

Blaga vrea alegeri parlamentare cu un premier al PNL
La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat miercuri, la finalul sedintei Biroului Politic National al partidului, ca liberalii va trebui sa intre in campania electorala pentru alegerile parlamentare cu un premier al PNL.
„Va trebui sa intram in campania electorala cu un premier al PNL, pe care sa-l sustina PNL. (…) Poate fi si domnul Predoiu. Oricine poate fi daca il desemneaza partidul”, a spus Blaga.
El a precizat ca, probabil, vor exista mai multe propuneri pentru aceasta pozitie.
„Incepem discutiile pentru a gasi deocamdata oameni competenti care sa ne reprezinte cu cinste din pozitia de prim ministru. Probabil ca vor fi mai multe propuneri, le vom discuta”, a adaugat Vasile Blaga.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.