LIDL DA inca o LOVITURA LA BRASOV ! Cui oare?

LIDL DA inca o LOVITURA LA BRASOV ! Cui oare?

0 937

Majorarea de capital de la începutul acestui an la LIDL, în valoare de 30 de milioane de euro, ne va permite realizarea unor investiţii importante în România. Ne propunem dezvoltarea şi deschiderea de noi magazine, dar şi crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, vom investi în programe de internship pentru tineri, în dezvoltarea de noi produse cu furnizori locali”, a spus Georgiana Tugearu, PR&communi­cation manager al Lidl România.

Lanţul de magazine de discount Lidl, intrat oficial pe piaţa locală în 2011 prin preluarea reţelei Plus, a ajuns anul trecut al optulea cel mai mare importator din România, urcând patru poziţii faţă de 2013, potrivit datelor INS. Nemţii de la Lidl sunt de altfel alături de reţeaua-soră Kaufland singurii retaileri prezenţi în top 100 importatori. Numarul magazinelor Lidl in Romnia, pare de necrezut, depaseste150 de unitati!!…

Nu mai mari sau mai mici, functie de marimea si importanta localitatii, deoarece  exista doar doua „tipuri”, pe categorii de marime…Cel care se construieste acum in Brasov, al 6-lea , situat pe Cuza Voda, (pe 1/2 din terenul fostei fabrici de bomboane) va fi Top-class…
Pe cealalta jumatate, probabil tot pana la sfarsitul lui 2015, este proiectt un Hotel de buna calitate, cu parcare dedesubt, care sa-i mai ia din „vadul” Ambient-ului!

Lidl mÎn timp ce celelalte reţele de magazine din Romania au mers, încă de la intrarea pe piaţă, pe un model de business care promova  parteneriatele cu furnizori locali, Lidl a preferat un model diferit. Astfel, germanii pariază pe mărci proprii – care reprezintă 80% din oferta din magazinele lor, potrivit ultimelor date – pe care le produc fie local, fie într-o anumită ţară, pentru întreaga regiune. În acest context, nemţii aduc din state precum Polonia sau Germania multe dintre articolele din magazine. Lidl, la fel ca şi Penny Market, activează pe segmentul de discount unde sunt singurii jucători. Acest segment de piaţă este caracterizat prin preţuri mici şi prin focusul pe oferte.

În cazul Lidl modelul de business este diferit faţă de toţi ceilalţi jucători din piaţă deoarece este pus accent pe mărcile private ale companiei, care reprezintă până la 80% din sortimentaţie.
În cazul celorlalte lanţuri de magazine ponderea mărcilor private este de cele mai multe ori sub 30%. Principalul avantaj al produselor marcă privată este preţul, care ajunge să fie în unele cazuri cu până la 31% mai mic, diferenţa fiind dată de costurile mici de marketing şi ambalare. Tristetea este ca dispar magazinele de cartier, pravaliile mici, cu farmec propriu si cu produse unicat!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.