Luni se desfășoară prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, limba și literatura română
Simularea pentru pentru examentul de Bacalaureat începe luni, fiind organizată în peste 1.320 de unități de învățământ, iar numărul elevilor care vor putea participa este de peste 146.000. Este vorba de patru probe scrise care se vor desfășura în patru zile.
„Este un efort de amploare şi doresc să încurajez elevii să fie prezenţi începând de mâine în număr cât mai mare la simulare pentru că este un exerciţiu important de familiarizare cu atmosfera examenului din vară. Este un exerciţiu important de a şti în ce zone trebuie concentrat efortul de recapitulare şi eventual recuperare”, a declarat ministrul Educației Ligia Deca, pentru TVR Info
Prima probă, luni, 4 martie, este cea scrisă de limba și literatura română, urmată apoi de probba obligatorie a profilului, pe data de 5 martie. Miercuri, 6 martie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, pentru ca joi să aibă loc simulare la limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale.
„Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat, prin intermediul unei platformei care a fost utilizate de Ministerul Educației și la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a sau la sesiunea de toamnă a examentului de bacalaureat de anul trecut. Notele obținute de fiecare elev, acestea nu vor fi automat trecute în catalog. Totuși, dacă părintele sau elevul major depune o cerere scrisă, notele pot fi consemnate în cataloagele unităților de învățământ.
D.D.