„Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă”

„Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă”

0 50

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfârșitul lunii august (26 august – 3 septembrie), scoate la iveală o cursă strânsă în turul unu al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei toamne.
Pe primul loc, Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 26%. Lansarea formală a candidaturii lui Ciolacu l-a ajutat pe acesta să-și consolideze locul 1.
Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă.
Pe locul doi, și cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 alături de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 19%. Evoluția lui Simion este una constantă în sondajele Sociopol, ușor sub 20%.
Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.
Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite.
Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR. Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.
Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.
Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale. Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR. Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România.
Volumul eşantionului: 1,005 persoane. Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024.
Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

Ar putea fi o imagine cu text

Autor: Mirel Palada
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.