Magic: The Gathering – joc de societate la Brasov

Magic: The Gathering – joc de societate la Brasov

0 244
Duminica, 15 iulie 2012, de la ora 16 30, va avea loc un turneu de Magic the Gathering, de tip booster draft, in ceainaria Ceai et caetera.
Taxa de participare este de 60 lei. In pret sunt incluse 3 boostere Magic 2013.
Premiile acordate si numarul de runde disputate se vor stabili la fata locului, in functie de numarul de participanti.
Turneul se va desfasura in sistem elvetian ( dupa fiecare runda se va alcatui clasamentul, iar in runda urmatoare locul 1 va juca impotriva locului 2, locul 3 cu locul 4, s.a.m.d.) Evenimentul va fi sanctionat DCI.
Aparut in 1993, Magic: The Gathering este primul joc de carti colectionabile (collectible card game sau trading card game). Fiind ideea stralucita a matematicianului Richard Garfield, cei de la Wizards of the Coast au inceput o afacere foarte profitabila, dovada fiind succesul instantaneu al jocului. La doar un an de la lansare in 1994, Magic: The Gathering a avut primul sau turneu mondial. De atunci inainte turneul este tinut anual pe baza de invitatie, iar premiul cel mare este de 45.000$.
Momentan, Magic: The Gathering are aproximativ 12 milioane de jucatori. Eu joc doar pentru distractie. Nu voi incerca niciodata sa joc in competitii deoarece este prea costisitor. De ce? Pentru ca in majoritatea turneelor se folosesc anumite seturi de carti, iar Wizards of the Coast scot cam 3 seturi noi in fiecare an. Multe carti sunt re-tipariri din seturile anterioare, dar sunt si multe carti noi. Fiecare set vine cu un numar de carti cuprins intre 140 si 300 iar, aproape la fiecare set nou, este eliminat din turnee un set mai vechi. Dupa cum am mai spus, eu joc doar pentru distractie. Nu cunosc prea multe despre turnee sau campionate asa ca este posibil sa am cateva greseli in explicatii, dar sa vorbim inainte despre tematica …
Jocul te pune in rolul unui planeswalker, un magician puternic ce isi foloseste puterile pentru a se lupta cu alti magicieni. Pentru aceasta exista doua tipuri principale de carti, lands (ce tin rolul resurselor) si spells (vraji). Acestea sunt si ele impartite in functie de raritate: comune, ne-comune, rare si mitice. Cu cat sunt mai greu de gasit cu atat sunt mai bune, dar si mai scumpe de cumparat.
Dupa cum spuneam, land-urile sunt cartile ce genereaza resurse pentru a plati costul vrajilor, al abilitatilor si al efectelor de pe carti.
Este evident ce culoare de mana genereaza fiecare tip de land.
In categoria vrajilor intra toate cartile in afara de land-uri. Astfel si creaturile sunt tot vraji pana cand ajung pe campul de lupta. Majoritatea au un cost pentru a putea fi activate.
Informatii la nr. tel. 0731837596 Organizator(i) http://lumeaboardgames.ro/ si Ceai et caetera
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.