Mamele de ingeri au pogorat la Brasov

Mamele de ingeri au pogorat la Brasov

0 291

Emma este numele unei fundatii infiintate de fostul fotomodel Bianca Brad, in urma cu doi ani. Institutia a fost botezata dupa numele Emmei Nicole, fetita Biancai, decedata la putin timp de la nastere. Asemenea micutei pierdute de Bianca Brad sunt mii de alti copii, care si-au pierdut viata indata ce au venit pe lume sau care nici macar n-au cunoscut-o, pentru ca forcepsul i-a extras deja morti din pantecul mamelor. Urcati la ceruri mult inainte de vreme, au facut ca mamele ramase sa sufere vesnic in urma lor sa fie numite chiar asa: mame de ingeri. Asa se numeste si organizatia fondata de Biana Brad, singura de acest fel din Romania ce reuneste durerea, dar si speranta mamelor ai caror copii au plecat prematur din aceasta lume. In tara noastra, care conduce topul negru al mortalitatii europene in randul copiilor – dar si al mamelor – care mor la nastere – peste 3.000 de familii si-au pierdut cel putin un copil anul trecut.
Pe 10 mai, Brasovul, alaturi de alte 12 orase din tara, ii va comemora pe copiii deveniti ingeri. Scopul principal al organizatiei este, insa, alinarea sprijinirea mamelor de ingeri sa treaca peste tragedia care le-a rapit copiii. Nu prin tehnicile si consilierea la care ne-am astepta in astfel de cazuri, prin care mamele sunt indemnate sa uite ce li s-a intamplat si sa mearga mai departe.
Dimpotriva, femeile care si-au vazut copiii fara viata inca din maternitate sau mai tarziu, cand o maladie necrutatoare sau un incident tragic i-au rapit de lange ele, sunt sfatuite sa vorbeasca despre asta. Acest tip de terapie prin care durerea este impartasita este creditat cu puterea de a alina suferinta mamelor. Femeile pe care le leaga aceeasi suferinta si statutul de mame de ingeri se roaga impreuna si retraiesc laolalta experienta relatiei cu pruncii stinsi prematur, atat cat au apucat sa-i cunoasca.
Organizatia fondata si condusa de Bianca Brad nu se limiteaza, insa, la atat. EMMA va demara o actiune si in maternitati, pentru a oferi consiliere suferindelor, dar mai ales pentru a determina personalul medical sa-si schimbe perceptia in privinta acestora. Foarte traumatic se dovedeste, de exemplu, pentru proaspetele mamici ai caror feti nu au supravietuit nasterii, sa fie internate in aceleasi saloane cu mamele care pot sa-si tina copiii in brate. Aceeasi schimbare de mentalitate se impune si in cazul pruncilor decedati la nastere, care sunt considerati avortoni si evacuati din maternitati drept deseuri, chiar daca de un tip special. In statele civilizate li se permite mamelor sa-si inmormanteze copiii pe care nici n-au apucat sa-i cunoasca. Organizatia condusa de Bianca Brad doreste sa incheie parteneriate cu maternitatile, in asa fel incat institutia sa fie anuntata imediat ce o mama si-a pierdut copilul, pentru a demara procedurile de restituire catre mama a corpului plapand si fara viata.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.