MANDATUL DE ADUCERE …IN REPUBLICA PROCURORILOR !!

MANDATUL DE ADUCERE …IN REPUBLICA PROCURORILOR !!

0 223
Ceea ce s-a petrecut ieri la Liceul Bolintineanu din Bucuresti ,n-a fost decat  inca o descindere tipic basista, inca fara probe palpabile, desfasurata grotesc, de catre aceiasi categorie procurori penibili, "instruiti" de fostul sef DNA, Daniel Morar.
A fost  inca un exemplu de antidemocratie, model securist, ce a devenit "regula" in acesta tara! Sau inca o perdea de fum dupa rezultatele  recensamantului populatiei, care, facute publice, demonstreaza ca, in fapt,cetateanul Basescu nu prea mai este … presedinte!
 Balbaiala judiciara  de ieri – cand, oficial, in prezenta primului ministru, a fost sarbatorita ZIUA JUSTITIEI ! – parca face parte dintr-un scenariu anume al compromiterii Romaniei,deoarece numai un troglodit dovedit ca fostul ministru Funeriu,ori sinistrul Daniel Morar puteau "sugera" asa ceva! Ce ignora repetat procurorii lui Basescu este tocmai Legea, pe care o ignora intr-o veselie acesti slujbasi ai abuzului "institutionalizat" in regimul basist!
 
(1) O persoană poate fi adusă în faÅ£a organului de urmărire penală sau a instanÅ£ei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat, iar ascultarea ori prezenÅ£a ei este necesară, sau dacă nu a fost posibilă comunicarea corespunzătoare a citaÅ£iei ÅŸi împrejurările indică fără echivoc că persoana se sustrage de la primirea citaÅ£iei. (2) Suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaÅ£ie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei. (3) În cursul urmăririi penale mandatul de aducere se emite de către organul de urmărire penală, iar în cursul judecăţii de către instanţă. (4) În cazul în care pentru executarea mandatului de aducere este necesară pătrunderea fără consimţământ într-un domiciliu sau sediu, în cursul urmăririi penale mandatul de aducere poate fi dispus, la cererea motivată a procurorului, de judecătorul de drepturi ÅŸi libertăţi de la instanÅ£a căreia i-ar reveni competenÅ£a să judece cauza în primă instanţă sau de la instanÅ£a corespunzătoare în grad acesteia în a cărei circumscripÅ£ie se află sediul parchetului din care face parte procurorul. (5) Cererea formulată de procuror, în cursul urmăririi penale, trebuie să cuprindă: a) motivarea îndeplinirii condiÅ£iilor prevăzute la alin. (1) ÅŸi (2); b) indicarea infracÅ£iunii care constituie obiectul urmăririi penale ÅŸi numele suspectului sau al inculpatului; c) indicarea adresei unde se află persoana pentru care se solicită emiterea mandatului de aducere. (6) Cererea prin care se solicită, în cursul urmăririi penale, emiterea unui mandat de aducere se soluÅ£ionează în camera de consiliu, fără citarea părÅ£ilor. (7) În cazul în care apreciază că cererea este întemeiată, judecătorul de drepturi ÅŸi libertăţi dispune motivat, prin încheiere definitivă, admiterea solicitării parchetului ÅŸi încuviinÅ£area aducerii persoanei solicitate, emiÅ£ând de îndată mandatul de aducere.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.