Manualele digitale se suprapun peste cele clasice, vechi

Manualele digitale se suprapun peste cele clasice, vechi

0 425
Ca sa-si dreaga incompetenta probata in prima zi de scoala, oficialii din Ministerul Invatamantului incurca si mai tare lucrurile in educatie. Pentru a suplini lipsa noilor manuale, au fost retiparite cele vechi dar au fost publicate, pe platforma edu.ro, si cele 28 de manuale digitale aprobate, pe care profesorii le pot utiliza pana primesc cartile tiparite. Aparenta adundenta de oferte nu face insa decat sa mareasca si mai tare confuzia, iar invatatorii sunt pusi sa se descurce pe cont propriu.
Haosul din educatie continua. Dupa ce ca n-au fost in stare sa puna in prima zi de scoala manuale pe bancile elevilor de clasele I si a 2-a, oficialii Ministerului Educatiei au decis acum sa retipareasca manualelor dupa programa veche. Dupa contestarea licitatiilor si dupa scandalul iscat, reprezentantii ministerului au mai gasit o solutie, sa dea voie invatatorilor sa-si aleaga singuri manualele dupa care vor lucra la clasa, asta daca au calculatore sau daca au unde lista macar cateva  pagini pana cand vor veni si manualele tiparite. 
De miercuri cadrele didactice, elevii si parintii pot accesa gratuit de pe site-ul manuale.edu.ro noile manuale pentru clasele 1 si  a 2-a, in format digital.   De joi pana pe  22 octombrie, invatatorii vor alege din cele 28 de manuale doar pe cele adecvate nivelului de pregatire a clasei, spune Mihaela Zugravu, inspector scolar invatamant primar, ISJ Brasov.
Comenzile pentru manualele in format print si digital vor fi facute de catre scoli si transmise inspectoratelor scolare. Dupa centralizarea cererilor, Centrul National de Evaluare si Examinare  va incheia contracte cu ofertantii care au castigat licitatia, in vederea achizitionarii manualelor solicitate de catre unitatile de invatamant.
De pe platforma lipseste insa abecedarul. Pentru lotul de manuale pentru disciplina „Comunicare in limba romana”, clasa I, contestat de catre unii ofertanti participanti la licitatie, ministerul inca asteapta decizia Consiliului de Solutionare a Contestatiilor. Nici despre celelalte manuale nimeni nu stie cu exactitate cand vor veni. Pana atunci invatatorii trebuie sa se descurce fiecare pe cont propriu, sa aleaga manualul, sa printeze, sa lucreze pe manualele din vechea programa sau pe cele auxiliare. Multe variante care dau mari batai de cap cadrelor didactice. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.