Metoda „Accidentul” este încă la „modă”
Escrocii nu renunţă la cea mai cunoscută medodă de înşelăciune, şi reuşesc să păcălească încă multe persoane. Poliţiştii atrag din nou atenţia braşovenilor să nu se lase păcăliţi de apeluri primite de la necunoscuţi prin care li se cer bani indiferent pentru ce motive
Escrocii nu renunţă la cea mai cunoscută medodă de înşelăciune, şi reuşesc să păcălească încă multe persoane. Poliţiştii atrag din nou atenţia braşovenilor să nu se lase păcăliţi de apeluri primite de la necunoscuţi prin care li se cer bani indiferent pentru ce motive.
Veştile cutremurătoare venite prin telefon de la persoane cu putere de convingere îi tulbură încă pe mulţi braşoveni care nu verifică informaţiile primite.
Capcana întinsă de escroci este arhicunoscută: apelează telefonic victima, se recomandă drept avocaţi, poliţişti, procurori sau medici şi anunţă că o rudă de-a persoanei care răspunde la telefon a fost implicată într-un accident şi că are nevoie urgentă de bani pentru a se „înţelege” cu persoana vătămată.
Poliţiştii braşoveni au informat cetăţenii de nenumărate ori asupra riscurilor la care se supun dacă dau crezare celor care, prin diferite metode, încearcă să obţină de la ei sume de bani. Cu toate acestea, tot mai sunt persoane cad în capcana infractorilor.
Agentul şef adj. Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov, spune că colegii săi din cadrul structurii de Investigaţii Criminale care au reuşit să identifice 8 grupuri infracţionale – autori şi complici – implicate în comiterea a 34 de fapte produse prin metoda „Accidentului” şi au şi recuperat o parte din prejudiciile cauzate.
„Populaţia este, însă, încă vulnerabilă la această metodă de înşelăciune în ciuda apelurilor repetate făcute atât de noi cât şi de presă pentru popularizarea măsurilor preventive”, spune Dinu.
Poliţiştii recomandă ca persoanele care se confruntă cu astfel de situaţii să se adreseze de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
Vifor Rotar