Metode de a refuza invitatiile pe Facebook
Desi site-urile de socializare sunt considerate foarte utile si adevarate oaze de recreere on-line, sunt si persoane care devin agasate de prietenii virtuali. Iar cum “cui pe cui se scoate”, va prezentam cateva metode gasite pe internet prin care puteti refuza elegant prieteniile “facebook-iene”.
Desi, in acceptiunea generala, „prietenia” este o relatie care se bazeaza pe interese si pe experiente comune si pe nevoia primara a oamenilor de a-si impartasi cu ceilalti punctele tari si pe cele slabe, multi oameni folosesc reteaua Facebook ca un fel de „scurtatura”, pentru a evita procesul de cimentare a unei prietenii, un proces care consuma, in general, mult timp.
Marea majotritate dintre utilizatori sunt ceruti „in prietenie virtuala” zilnic de o varietate de persoane, de la prieteni vechi cu care s-a pierdut legatura (dar pe care o reluati bucurosi!), la colegi de birou, simple cunostinte, dar si persoane total necunoscute. Consecintele generate de ofensa adusa unei persoane prin refuzarea invitatiei de pe Facebook sunt mult mai mari in cazul in care aceasta persoana este un coleg pe care il vedeti in fiecare zi la locul de munca, comparativ cu o persoana pe care ati cunoscut-o la o petrecere si pe care este foarte posibil sa nu o mai intalniti niciodata dupa aceea.
Ce e de facut pentru a scapa de prietenii nedoriti? O metoda este sa acceptati invitatia si apoi sa folositi sistemul de setari al retelei Facebook pentru a limita fluxul de informatii dintre dumneavoastra si noul „prieten”. O alta metoda este sa le spuneti: «Multumesc pentru invitatie, dar eu folosesc Facebook doar cu membrii familiei si cu prietenii apropiati”.
Sau cel mai bine, in opinia subsemnatului, renuntati la aceste site-uri.