Mieii de anul acesta sunt mai mari decat anii trecuti
Comerciantii s-au instalat inca de ieri dimineata in pietele brasovene, unde au venit si cumparatorii. Majoritatea au fost persoane in varsta care au vrut sa evite aglomeratia din zilele urmatoare. Kilogramul de carne se vinde deocamdata cu 25 de lei, dar vanzatorii vor mai lasa din pret pe masura ce se apropie Pastele
Comerciantii s-au instalat inca de ieri dimineata in pietele brasovene, unde au venit si cumparatorii. Majoritatea au fost persoane in varsta care au vrut sa evite aglomeratia din zilele urmatoare. Kilogramul de carne se vinde deocamdata cu 25 de lei, dar vanzatorii vor mai lasa din pret pe masura ce se apropie Pastele.
Sarbatoarea de Paste a cazut mai tarziu anul acesta astfel ca mieii au avut timp sa creasca pana la sacrificare. Pretul, spun vanzatorii, este la fel ca anul trecut, 25 de lei pe kilogram, dar comerciantii sunt dispusi sa mai lase din pret pentru a nu ramane cu marfa nevanduta. Tot ei ii asigura pe cumparatori ca mieii au toate analizele facute.
Cumparatorii sunt impartiti in doua tabere. Daca pentru unii mielul este prea scump pentru buzunarele lor, altii spun ca preturile sunt rezonabile si ca, pana la urma, o data pe an este Pastele.
Directia Sanitara Veterinara le recomanda brasovenilor sa cumpere miei si produse de origine animala doar din locurile avizate sanitar veterinar din oras si sa nu se lase tentati de pretul scazut al comerciantilor ilegali.
Potrivit Irinei Holerga, DSVSA Brasov, carnea ar trebui sa provina din unitati autorizate sanitar-veterinar, care sunt de doua categorii: unitati abatoare autorizate pentru schimburile intracomunitare, unde carnea este insotita de o marca de sanatate de forma ovala – si puncte de sacrificare autorizate temporar, unde carnea este insotita de o marca de sanatate de forma rotunda.
Prin urmare, evitati sa cumparati miel din portbagaj sau din locuri neautorizate; preturile mai mici nu merita fata de riscul de a va imbolnavi.
Vifor Rotar