Mierea de albine

Mierea de albine

0 270

Mierea de albine este un aliment natural produs de albine (apis mellifera l), la obtinerea careia acestea folosesc ca ,materie prima “nectarul floral sau extrafloral). ??Dupa provenienta, mierea de albine se clasifica in: miere monoflora, poliflora si miere de padure. ??


* Mierea monoflora – provine integral sau in cea mai mare parte din nectarul unei specii de plante: miere de salcam, tei, floarea soarelui, rapita. ?


?* Mierea poliflora – provine dintr-un amestec natural de nectar de pe flori de diferite specii sau dintr-un amestec de miere monoflora: faneata de deal, de ses, de balta, pomi fructiferi, salcam-tei, tei-floarea soarelui. ?


?* Mierea de padure – provine in cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte parti ale plantelor, altele decat florile, in amestec cu nectarul florilor din padure. ?In functie de modul de prelucrare, mierea de albine se clasifica in: ?


?* miere in fagure; ??


* miere obtinuta prin presare; ??


* miere obtinuta prin centrifugare. ??


Mierea contine dextroxa, levuloza, zaharoza, dextrina, maltoza si alte zaharuri rare. Ea contine, de asemenea, acid formic, acetic, malic, citric, aminoacizi, carotina si pigmenti xantofilici, precum si factori antibiotici ?Mineralele care se gasesc in miere sunt: fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu, magneziu etc. ?Mierea este un excelent mediu de conservare pentru vitamine. O cantitate de 45 g de miere pe zi ar fi suficienta pentru acoperirea integrala a necesitatilor unui om adult in vitaminele: B1, B2, B6, C, K, PP, H, B12. Cele mai importante calitati ale mierii sunt date de aportul de oligoelemente crescut pe care il contine. ???


?


Efecte curative


Este folosita ca remediu impotriva tusei, in afectiunile caii respiratorii si in starile febrile, precum si in cursul tuturor bolilor acute, febre tifoide, ictere, etc. ?Este utilizata, de asemenea, cu succes in vindecarea plagilor si a arsurilor, pentru combaterea carceilor si intarirea inimii. Ajuta foarte mult in dezvoltarea normala a fatului in cazul femeilor insarcinate. Mierea este un foarte bun calmant, linistind in mod natural organismul. Dintre toate zaharurile, mierea este cel mai usor suportata de catre rinichi. Mierea are importante proprietati bactericide, distrugand germenii unora dintre cele mai periculoase boli. Asigura foarte usor cererea de energie a corpului, fiind ideala pentru sportivii de performanta si pentru cei care depun efort fizic indelungat in activitatile lor zilnice sau pentru conditiile extreme de stress si frig. Mierea nu este absolut deloc iritanta pentru mucoasa tubului digestiv si este foarte usor asimilabila. Cei care consuma in mod regulat miere sunt mai longevivi. ????


Mod de folosire


Se pot consuma cantitati de pana la 200g pe zi, fara a se produce vreun fel de tulburari. ?Totusi este indicata o medie zilnica de 50g, pentru a preveni instalarea diabetului in cazul persoanelor cu predispozitie la aceasta boala. ?Mierea poate fi consumata simpla sau in combinatie cu alte alimente

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.