Miezul de Nuca – mana cereasca pentru sistemul nervos

Miezul de Nuca – mana cereasca pentru sistemul nervos

0 214
Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa includa in regimul lor alimentar miezul de nuca. Motivul? Pentru ca ingrasa. Intr-adevar are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai usor digerabil decat aceasta. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.
Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima.
Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului.
De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa boli cronice grave, in special dupa tuberculoze sau viroze.
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral.
Nucile imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare.
Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire ale sistemului imunitar?
De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, nucile pot fi folosite si ca remedii naturiste impotriva diabetului.
Celor care acuza pierderi de memorie le este recomandata consumarea zilnica a dozei minine permise de miez de nuca.
Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca riscul aparitiei bolilor coronariene scade la jumatate prin consumarea a patru portii de miez de nuca in timpul unei saptamani. Acest lucru este posibil gratie acizilor grasi omega 3 continuti de miezul de nuca.
Miezul de nuca este foarte energetic si are efect laxativ, indeosebi cand este prajit usor si consumat dupa un compot de prune sau de mere. Intrucat contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de sange si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon, miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor. Substantele grase din miezul de nuca se formeaza prin transformarea zaharurilor si de aceea, pe masura ce ele se acumuleaza, scade continutul miezului in zaharuri. Analizele facute de Radu F.I. (1964) arata ca la inceputul lunii august miezul nucilor continea 12,1-14,5% zaharuri si numai 5,4-8,9% substante grase.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.