Minoritatile, UDMR si Protocolul

Minoritatile, UDMR si Protocolul

0 233

Alegerea lui Kelemen Hunor ca presedinte al UDMR este o forma de continuitate a politicii lui Marko Bela, insa Uniunea si grupul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara vor considera ca nu vor mai avea ce respecta, daca intelegerile initiale vor fi incalcate de partenerii din coalitia de guvernare, a declarat, duminica, liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian.
„Domnul Kelemen este clar o forma de continuitate si ca stil de conducere. Dansul a stat foarte mult in preajma domnului Marko si eu sunt convins ca foarte putin se va schimba in stilul de conducere a partidului, dupa investirea domnului Kelemen. Din punctul nostru de vedere, UDMR va ramane exact cum era, datorita felului cum este construit si pentru ca liderul actual a fost crescut de domnul Marko”, a declarat, pentru Agerpres, Varujan Pambuccian.
Deputatul a avertizat, insa, ca minoritatile si UDMR isi vor respecta „contractul” cu celelate partide de la Putere, doar daca si acestea il vor duce la indeplinire.

„UDMR si grupul nostru parlamentar suntem formatiuni politice care au un alt gen de comportament. Sunt formatiuni care odata ce si-au dat un cuvant si-l respecta si nu creeaza surprize celor din jur. E adevarat ca, daca cei din jur ajung sa creeze surprize, s-ar putea ca si noi, si UDMR sa consideram ca nu prea mai avem ce respecta. Din punctul acesta de vedere, nici noi, nici UDMR nu vom crea niciun fel de surprize, ca parti contractuale”, a spus Pambuccian.
El a mentionat ca grupul sau parlamentar nu este „foarte confortabil” cu o serie de prevederi din proiectul de protocol al coalitiei de guvernare si va cere probabil eliminarea acelor puncte.
„Eu am primit protocolul foarte tarziu. Sunt cateva lucruri care nu tin de decizia noastra initiala de acum mai bine de un an, cand am anuntat foarte clar in ce consta actiunea grupului nostru, am spus ‘sprijin parlamentar limitat’. Nu tin nici de obiective pe care sa avem un punct de vedere cat de cat apropiat. Pe chestiunile acestea, s-ar putea sa cerem sa le scoatem din protocol”, a mentionat Pambuccian.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.