Mirosul din autobuzele RAT – mai neplăcut decât căldura

Mirosul din autobuzele RAT – mai neplăcut decât căldura

0 313

La vremuri de caniculă, există ceva mai neplăcut decât mersul pe-afară. Călătoria cu mijloacele de transport în comun poate fi o corvoadă şi mai mare, mai ales că aer condiţionat au doar 15 din cele 220 de autobuze şi troleibuze RAT. Aerului irespirabil i se adaugă deseori şi mirosuri pe care unii călători le suportă cu greu. „Nu prea folosim săpunul” a constatat o braşoveancă

La vremuri de caniculă, există ceva mai neplăcut decât mersul pe-afară. Călătoria cu mijloacele de transport în comun poate fi o corvoadă şi mai mare, mai ales că aer condiţionat au doar 15 din cele 220 de autobuze şi troleibuze RAT. Aerului irespirabil i se adaugă deseori şi mirosuri pe care unii călători le suportă cu greu.
„Nu prea folosim săpunul” a constatat o braşoveancă supărată pe educaţia sanitară precară a unor concitadini. Chiar şi aşa, Braşovul e lux faţă de Bucureşti, ne-a mărturisit o locuitoare din Capitală.
În miezul zilei, o călătorie cu mijloacele de transport în comun este fierbinte, la propriu.
Din cele 220 de autobuze şi troleibuze RAT Braşov, doar 15 au aer condiţionat, aşa că singura ventilaţie disponibilă vine de pe geamurile deschise.
Mai greu de suportat decât căldura sunt mirosurile grele din majoritatea mijloacelor de transport în comun.
Soluţia este însă la îndemâna tuturor şi se învaţă în copilărie: „Nu prea folosim săpunul, pasta de dinţi, mai avem de învăţat, eu am fost cadru sanitar şi am învăţat copiii prin şcoli, pe vremea lui Ceauşescu, când se făcea educaţie sanitară”, spune o braşoveancă dezgustată de mirosul neplăcut din autobuze şi troleibuze.
Dacă vi se pare că Braşov e greu cu transportul în comun vara, ar trebui să călătoriţi în Capitală.
„Eu vin din Bucureşti, care e mai dezastruos decât Braşovul, aşa că Braşovul e lux faţă de Bucureşti” declară cu sinceritate o bucureşteancă întâlnită de reporteri într-unul din autobuzele RAT.
Până când regia de transport îşi va permite autobuze cu aer condiţionat pe toate liniile, apa şi săpunul rămân sfinte, fie vară, fie iarnă, chiar şi la Braşov, oraş cu pretenţii de capitală verde a României.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.